5 порад, які допоможуть Тобі з публічними виступами

Я — той, хто Тобі потрібен

Ми неодноразово писали, що 80% успіху та професійного розвитку залежить від Твоїх особистих навичок. Сьогодні ми поговоримо про публічні виступи. У цій статті зібрано 5 порад як розповідати класно, щоб Тебе пам’ятали.

Ти розвиваєшся, навчаєшся та, інколи, забуваєш про основи самопрезентації. Не важливо чи це спілкування у малому колі друзів чи у аудиторії з сотнями слухачів. Розмова в присутності людей — мистецтво, талант, який потрібно розвивати.

Ми знаємо про таких майстрів слова як Мартін Лютер Кінг, Вінстон Черчиль, Фідель Кастро. Вони мали цікаву життєву долю та вміли ділитись своїми історіями з іншими. Що Ти можеш з цього взяти? Розповідай  власні історії, ділись отриманим досвідом. Зрозумій, що будь-який талант чи навичку потрібно розвивати. Для цього ми зібрали 5 порад, щоб допомогти Тобі покращити вміння публічного виступу.

1. Підготуйся та повтори

Репетиція — секрет успішного виступу. Навіть найвидатніші спікери повторюють свої розповіді перед виступом. Це можна зробити у кілька способів: навпроти дзеркала, під час прогулянки чи вранці за сніданком. Повторюй матеріал голосно, імпровізуй та покращуй основне повідомлення, яке Ти хочеш донести до аудиторії.
Чому ми наголошуємо на репетиції? Практика показує, погано підготовлені промови ведуть до невдачі. Якщо Ти помічаєш, що хтось в залі скролить стрічку новин в телефоні, розглядає стелю чи поглядає у вікно, зрозумій, що Твоя промова для них не цікава. Лише з підготовкою перед промовою Ти зрозумієш, яку інформацію подати краще, а яку просто викреслити.

2. Вивчи свою аудиторію

Попри підготовку матеріалу та репетиції, зрозумій, хто Твоя аудиторія та чого вона хоче. Постав кілька питань: кому Ти будеш розповідати, чим займається та цим цікавиться аудиторія, як захопити їхню увагу…Насправді, питань безліч, Тобі потрібно відштовхуватись від потреби. Більшість людей, при створенні промови, не беруть до уваги слухачів. Якщо Ти справді хочеш взаємодіяти з людьми, перед якими виступаєш, спробуй дізнатись про них максимальну кількість інформації.
Твоя мета — зрозуміти аудиторію ще перед виступом та дати їм те, що вони хочуть почути.

3. Рівняйся з людьми, перед якими виступаєш

Твоя мова має бути простою, прямою та зрозумілою. Чим легше Ти будеш розмовляти, тим більше людей зрозуміють Тебе. Пам’ятай, що хороша промова базується на поясненні реальних ситуацій, обіцянці та цифрах.
Для прикладу: “В Україні збільшується кількість студентів, які шукають роботу лише після диплому” (ситуація), “Щоб уникнути проблеми ми збираємо стажування та вакансії для студентів, які не передбачають досвіду” (обіцянка). За час роботи сайту, більше 100 студентів розпочали свою кар’єру” (цифра).

4. Форма має значення

Пояснення інформації важлива як і сам контент. До цього відносить: особистість спікера, манера розмови, взаємодія з аудиторією, зоровий контакт, голос, мова тіла. Навіть якщо Ти розповідаєш найкращу у світі ідею, при поганій подачі її ніхто не оцінить. З іншого боку навіть найпростіші думки можна грандіозно подати. Тому:
– Підтримуй зоровий контакт;
– Використовуй інтонацію, аби виділити ключові думки;
– Слідкуй за мовою тіла.

5. Чому Ти? Чому вони?

Твоє представлення має допомогти встановити міцний зв’язок з аудиторією. Що Ти хочеш про себе розповісти? Як представитись? Чому Ти розповідаєш саме цю тему? У Тебе є практичний досвід в темі, про яку розповідаєш? Чому аудиторія має Тебе слухати? Чим Ти будеш їх зацікавлювати?
Зроби свій виступ інтерактивним. Спілкуйся час від часу з аудиторією, цікався їхньою думкою, заведи короткий діалог. Це допоможе Тобі розкрити тему та цікаво подати її аудиторії.

5 коротких порад допоможуть Тобі відчути впевненість та чітко знати, що Ти будеш розповідати. Пам’ятай, про практику: репетиції та регулярність виступів, щоб завжди відточувати майстерність.

Ми надалі продовжимо Тему розвитку особистих навичок, адже вони найкраще допоможуть Тобі розпочати кар’єру. Пам’ятай, що всі пропозиції для студентів зібрані на studlava.com. #Спробуйсебе

Джерело: Eight Factors To Help You Master The Art Of Public Speaking

...то поділися з друзями:)
  • 5
    Shares
  • 5
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх