5 причин для стажування

5 причин для стажування

Проходження стажування за вибраною спеціальністю є обов’язковою вимогою для студентів, щоб отримати вищу освіту в закордонних ВНЗ. Навіть рекрутингові агенції та айчари надають перевагу тим студентам, які мають практичний досвід у ролі стажера.

Обрати правильну компанію для себе — нелегкий процес. Якщо ти хочеш пройти стажування успішно, тобі потрібно добре постаратися перед тим як подати свою заявку. Це таке ж важливе рішення, як обрати свою спеціальність в університеті — ми впевнені, що це було непросто. Тобі доведеться зробити дослідження та визначити практика у якій компанії допоможе тобі розпочати кар’єру.

Чому варто стати стажером?

Перед тобою відкривається багато можливостей, які допомагають зрозуміти, що ти хоче робити після закінчення університету. Основна мета стажування — отримати досвід роботи ще під час навчання. Давайте подивимось правді у вічі — сьогодні важко знайти хорошу роботу, але багато роботодавців готові наймати студентів, котрі не мають досвіду роботи (детальніше Робота для студентів без досвіду: 5 міфів). Якщо ти не визнаєш, що можеш стати цінним активом для компанії, тобі буде складно отримати омріяну роботу.

Стажування є обов’язковим елементом в сучасних умовах ринку. Якщо ти хочеш, щоб роботодавець помітив тебе — тобі варто пройти стажування якомога швидше.

5 переваг стажування:

  • Отримання досвіду та професійних навичок, які стосуються твоєї майбутньої кар’єри.
  • Цікаві можливості та знайомство з різними бізнес-процесами.
  • Реальний досвід, що сприяє твоєму особистісному розвитку та призводить до підвищення наукової успішності.
  • Кожному стажеру дають наставника, з яким він працює. Ментори, які допомагають розкрити  твій потенціал і визначити у якій професії найкраще поєднаються твої навички та особистість.
  • Стажування дасть цінні контакти/рекомендації, які допоможуть отримати роботу чи покращити твою початкову заробітню плату.

Ще одним плюсом є те, що ти можеш підготуватися до реального світу та зрозуміти як все працює з середини. З іншого боку, компанії також досягають своїх цілей та здійснюють свою соціальну відповідальність. Тому це виграшна ситуація для обох сторін. Після того як ти пройдеш стажування, ти будеш помітно виділятися серед інших претендентів, які не мають обгрунтованих рекомендацій чи досвіду.

Саме час підшукати для себе компанію, у якій ти зможеш стати стажером.

 

...то поділися з друзями:)
  • 1
    Share
  • 1
    Share
Записи створено 33

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх