7 кар’єрних кроків, які Ти маєш зробити до 30

7 кар'єрних кроків, які Ти маєш зробити до 30

Якщо ти хочеш збільшити свій потенційний дохід, дізнатися чим подобається займатися і зберегти розсудливість,  нижче описані кроки, які потрібно зробити в кар’єрі поки тобі не виповниться 30. Порадами ділиться Джейсон Демерс ( Jayson DeMers ), засновник та CEO агенції з контент маркетингу AudienceBloom, у своїй статті на Inc.  Ми публікуємо переклад цієї статті.


У віці від 20 до 30 люди почуваються досить неспокійно.

Коли тобі виповнюється 20, ти скоріш за все ще в університеті і твоя кар’єра тільки розпочинається, але до 30, ймовірно, що ти потрапляєш у свою кар’єрну траєкторію, яка буде диктувати твій потенційний дохід і професійний розвиток, доки ти не підеш на пенсію.

Страшно думати про це, правда?

Ти молодий, вільний і можеш зробити майже все, що придумаєш, але в той же час, рішення, які ти приймаєш зараз, можуть вплинути на решту твого професійного життя.

Це дуже захоплює, але водночас дуже напружує.

Якщо ти хочеш збільшити свій потенційний дохід, дізнайся чим ти хочеш займатися і зроби наступні кроки у своїй кар’єрі, до того як тобі виповниться 30:

1. Берись за все, що утримуватиме тебе на плаву

Існує стереотип про покоління Z: вони вважають, що їм всі зобов’язані і що вони дуже затребувані, особливо це стосується пошуку роботи і виглядає, що це правда. Справа в тому, що ти не отримаєш роботу своєї мрії відразу після закінчення університету. Ймовірно, що це буде навіть не “хороша” робота.

Але якщо ти смиренний і готовий трудитися, то ти знайдеш роботу, яка триматиме тебе на плаву — і цього буде достатньо. Берись за те, що можеш зробити; ти ніколи не знаєш, які нові можливості можуть з’явитися, особливо, якщо ти докладаєш зусилля для досягнення реальних цілей.

2. Створюй мережу

Це незмінна порада для професіоналів будь-якого віку, але особливо для молодших поколінь. Створення мережі розкриє для тебе кардинально різні верстви населення — ти зустрінеш різних людей, з різним досвідом, які майже нічого не можуть тебе навчити або ж навпаки — дадуть рідкісні і дуже вигідні можливості.

Крім того, вони будуть здивовані, що така молода людина проявляє так багато ініціативи. Мова іде про особисте спілкування; соціальні мережі відмінно підходять для створення довготривалого контакту, але зустріч з людиною запам’ятовується і дає новий простір для спілкування.

3.  Займайся волонтерством

Шукай можливості волонтерства у твоєму місті і вибери ту, якою ти зможеш пишатися. Волонтерство допоможе відчути більшу залученість у громадському житті і гарно доповнить твоє резюме, а ще це чудова можливість для створення мережі. Ти знайдеш досвідчених керівників, лідерів спільнот, соціальних знавців у волонтерських проектах — і це саме ті люди, які допоможуть тобі опинитись там, де ти хочеш.

4. Інвестуй в нові навички

Ти маєш багато часу, навіть якщо і не так багато грошей. Тепер настав час здобувати і розвивати свої навички. Ходи на заняття, особливо, якщо вони безкоштовні і користуйся всіма можливостями, які дає тобі робота для того, щоб освоїти нові навички і взяти на себе більше відповідальності.

Ти не повинен дотримуватися цього завжди, але навіть коротке знайомство з новою навичкою може допомогти тобі у розмові чи інтерв’ю.

5. Урізноманітнюй свою роботу

Якщо ти робиш шалені успіхи у своїй роботі, постарайся не затримуватися надто довго на одному місці. Ти захочеш урізноманітнити свою роботу, поки у тебе є час. Перескакування з однієї роботи на іншу не дуже гарно виглядає у резюме, але ринок праці сьогодні великий і робота в різних компаніях дасть повне уявлення про те як будувати професійний шлях. Звичайно, таким чином ти можеш ще розширити свою мережу і дізнатися як виглядає робота в інших місцях.

6. Ризикуй

До 30 ти не втратиш багато. Саме час ризикувати. Саме час зробити щось божевільне. У тебе є ідея свого бізнесу? Стань підприємцем. У тебе є бажання проїхати через всю країну, щоб розпочати свою кар’єру? Можливо, у тебе більше не буде такого шансу, принаймні, без серйозних втрат. Тому не залишай ці можливості не використаними.

7. Досягни того, чим ти будеш пишатися

Не важливо де ти працюєш і скільки в тебе досвіду, у тебе повинно бути те, чим ти будеш пишатися. Це може бути будь-який проект, перевага, досягнення, які ти можеш використати у розмові або у своєму резюме, щоб показати який ти відданий, досвідчений і працьовитий.

Можливо, це маркетингова ініціатива чи пропозиція, яка зробила процес більш ефективним — що б це не було, це змусить тебе виглядати круто і це зробить вклад у твоє портфоліо.

Додаткова порада: “завали” щось

Це незаанонсована восьма порада, тому що ти не повинен приймати її занадто буквально. Це правда. Роби помилки. Приймай дурні рішення. Іди з божевільними, неочевидними варіантами і відчувай почуття провини, коли вони не спрацюють. У цьому віці ти ще не маєш чого втрачати. Насправді, це стається, щоб допомогти тобі: ти побачиш ідею в невдачі, ти отримаєш досвід, і найкраще — у тебе буде історія, яку ти зможеш розказувати до кінця життя, а історії набагато цінніші за гроші чи престиж. Тому ти можеш дякувати собі за все, що пішло не так.

У тебе велике майбутнє попереду і жоден з цих кроків не несе в собі великого ризику ( за винятком ризику, звісно). Всі ці кроки допоможуть отримати досвід, пізнати себе і вибрати кар’єру. Ти будеш задоволеним, що це сталось зараз, а не коли тобі за тридцять чи за сорок.

Пригальмуй. Зрозумій хто ти. Все інше станеться природним шляхом у потрібний час.

...то поділися з друзями:)
  • 34
    Shares
  • 34
    Shares
Записи створено 33

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх