Чому хтось отримує роботу швидко?

Чому хтось отримує роботу швидко, хтось ні?

Досить складно однозначно сказати, чому так відбувається, особливо якщо обидва кандидати поводяться та намагаються більш-менш однаково знайти роботу. Представник IT – компанії Jooble поділився деякими фактами на цю тему.

Логіку працедавців не завжди можна зрозуміти, тому що більша частина з них поводиться при пошуку кандидатів досить неординарно. Але є кілька моментів, які грають величезну роль при виборі майбутнього співробітника. Деякі з них описані нижче більш докладно.

Готовність розвиватися

Дуже серйозний аргумент, який допоможе успішно пройти співбесіду. Працедавцям симпатизують люди, які готові саморозвиватися та щоб їх розвивали, тому так часто беруть молодих хлопців та дівчат, які менш досвідчені або зовсім нічого не знають і не вміють, замість людей, які мають великий досвід. Кандидати, які хочуть просто заробляти та не думати ні про що, крім грошей, швидше за все, після співбесіди нічого не отримають.

Чесність

Дуже очевидно, що чесність потрапляє до цього переліку. Нікому не потрібен працівник, який вже на співбесіді наговорив незрозуміло чого, забрехався так, що вже не пам’ятає сам, що говорив. Будьте чесними та кажіть усе, як є. Якщо у Вас не вистачає будь-яких знань до рівня бажаної посади, але Вас запросили на співбесіду, краще говорити прямо: це імпонує та швидше за все, Вас зможуть цьому навчити, якщо у Вас вже є попередній досвід.

Здібності

Хочеться включити до переліку вищу освіту, але це не так важливо, як здібності та вміння. На щастя, працедавцям в Україні все одно, яка у Вас освіта або чи є вона взагалі. ( Про це ми вже неодноразово згадували, наприклад у статті Робота для студентів без досвіду: 5 міфів).«Вмієш робити добре ‒ ось робота, виконуй». Освіта ‒ це чудово, якщо до того ще є відповідний документ, але, як показує практика, він не має ніякого значення, якщо Ви нічого не вмієте робити. Наприклад, у Європі навпаки: навіть якщо Ви вмієте щось робити краще за інших, але без освіти Ви ніяк не отримаєте гарну посаду з високою заробітною платою.

Вміння йди до своєї мети

Ви можете бути освіченим, мати кілька дипломів, вмієте робити багато речей краще за інших. Але якщо Ви не вмієте себе просувати, то це ні до чого не приведе та всі ті досягнення, якими можна пишатися, стануть не потрібними. І це трапляється дуже часто. Талановиті, здібні хлопці та дівчата, які просто не можуть себе правильно «проштовхнути», залишаються у тіні та живуть так постійно, хоча за їхні старання та вміння вони заслуговують більшого. Не бійтеся питати, дізнаватися, отримувати відмови. Це робить Вас сильнішими та допоможе швидше рухатися до поставленої мети.

...то поділися з друзями:)
  • 9
    Shares
  • 9
    Shares
Записи створено 33

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх