Де взяти досвід, щоб отримати омріяну роботу?

Де взяти досвід, щоб отримати омріяну роботу

Багато випускників університетів мають проблеми з отриманням омріяної роботи через брак досвіду. Але багато компаній наймають працівників, які вже мають досвід, залишаючи цілий натовп розумних і вмотивованих працівників за бортом. Де ж взяти досвід, щоб отримати омріяну роботу?
Тут 7 порад як вирватися з цього замкнутого кола:

  • Визначи конкретно, що ти хочеш робити.

    Коли потрібні гроші — ти повен братися за будь-яку роботу, але це не означає, що потрібно перестати шукати щось краще. Визнач свої кращі навички і таланти та запиши три вакансії, які ти хотів би отримати.

  • Волонтерство

    Якщо ніхто не найняв тебе через брак досвіду— найкраще, що ти можеш зробити— стати волонтером, щоб  отримати певний досвід. Кілька годин в тиждень можуть дати реальні знання, які ти зможеш вказувати у своєму резюме і це збільшить твої шанси отримати бажану роботу.

  • Подавай заявки у малі компанії

    Великі компанії отримують багато заявок, коли в них відкривається вакансія. Це зменшує твої шанси отримати роботу, тому що ти програєш комусь більш досвідченому. Хитрість полягає в тому, щоб шукати роботу в малих компаніях (0-20 працівників). Ти будеш виділятися з юрби прендендентів і менеджер більш ймовірно захоче навчати тебе.

  • Спілкуйся і будь креативним

    Як завжди запитай своїх друзів і родичів чи знають вони когось, хто міг би найняти когось з твоїм багажем знань. Тобі може пощастити  і ти знайдеш когось. Дуже важливо, щоб якомога більше людей знало, що ти шукаєш роботу.
    Існує також багато некомерційних агенств, які проводять майстер-класи і воркшопи по ефективному нетворкінгу. Або ти можеш прочитати книгу по те, як поводитись, коли шукаєш роботу.

  • Вивчай свої улюблені компанії

    Якщо в тебе є на думці 2-3 компанії, постарайтеся вивчити їхню управлінстьку структуру. Проаналізуй як вона працює, хто відповідальний за найм персоналу і пізніше сконтактуй з відповідними людьми. Досліджуй компанії у яких зацікавлений. Якщо ти на останніх курсах університету, піди у свій відділ працевлаштування і отримай там потрібну інформацію.

  • Будь гнучким і дивись широко

    Якщо ти не можеш знайти роботу в конкретній галузі, постарайся знайти щось схоже. Розгорни пошук максимально широко. Чим більше ти знайдеш компаній,  які використовують твої навички, тим краще.  Пам’ятай про формування досвіду.

  • Постійно оновлюй свої навички

    Сформуй звичку — розвивати свої навички, навіть під час тривалого пошуку роботи. Безперервна освіта може стати ключем до отримання роботи, яку ти хочеш. Завжди є чому повчитися.

Джерело:  Entrepreneur

...то поділися з друзями:)
  • 1
    Share
  • 1
    Share
Записи створено 33

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх