Досі в зоні комфорту? Ти перестаєш вчитись

pawel-czerwinski-753324-unsplash-min (1)

Незнання майбутнього може викликати у Тебе стрес. Це проявляється у рухах, оточенні та здатності до навчання, про що стверджує дослідження Yale. Тобто незручні моменти викликають неспокій та активують Твій мозок.

Стабільність сприятливість до навчання

Якщо Ти хочеш швидше вчитись, виконуй 70% важких завдань щодня і 30% легких. Про це також стверджує бізнесмен Auren Hoffman. Складно прийняти провал, оскільки Ти витрачаєш на нього час та зусилля, але доведено неодноразово: чим менше Ти робиш складних завдань, тим швидше мозок перестає розвиватись.

Науковці провели цей експеримент на мавпах. У них було ряд завдань, щоб отримати сік. Інколи завдання були простими й у них залишалось 80% часу. Команда нейробіологів виміряли мозкову активність тварин. Якщо мавпи можуть передбачити завдання, частина мозку, яка відповідає за навчання вимикається. Коли вони не можуть передбачити розвитку подій, навчальні центри підвищують продуктивність.

Це має сенс. Якщо Ти знайдеш коротший шлях додому, то можеш об’їхати дороги з заторами й зробити більше справ або ж відпочити більше. З цієї причини події, які завжди відбуваються однаково, вбиває мозок. Інколи стабільність — це добре. Для прикладу, Ти вчишся відбивати м’яч ракеткою або малювати картини, адже тут Тобі необхідно зосередитись.

Попри це пам’ятай, потрібно уникати легких та зручних справ аби Твій мозок міг розвиватись краще.

Нейробіолог, що брав участь у дослідженні стверджує: “Можливо, найважливішим уявленням нашого дослідження є те, що функція мозку й природа навчання не є “фіксованою”, вона адаптується відповідно до стабільності навколишнього середовища … Коли Ти потрапляєш в більш нове та нестабільне середовище, це може посилити схильність мозку до поглиблення більшої інформації”.

Як стратегічно додати неспокій у Твоє життя?

Якщо Твоє життя постійно відбувається за однаковим сценарією, додай нових вражень:
Подорожуй закордоном — попри розвиток до навчання, дізнаєшся про власні можливості, вподобання та цінності.

Зміни власну рутину. Спробуй пообідати в іншому місці чи повернутись після навчання новою дорогою. Це допоможе Тобі отримати свіжі ідеї або трансформувати старі.

Розпочни новий проект — навіть у випадку провалу Ти почерпнеш нове.

Шукай нові дивні ідеї.

Розмовляй з людьми, які мають іншу точку зору — це чудовий виклик для Тебе  та Твого мозку.

Мета повинна полягати в тому, щоб вплинути на непередбачуваність Твого життя, щоб продовжувати мозок навчатись. Стабільність може бути спокійною, але наука показує, що вона навчить Тебе майже нічого.

Джерело: Science Has Just Confirmed That If You’re Not Outside Your Comfort Zone, You’re Not Learning

...то поділися з друзями:)
  • 2
    Shares
  • 2
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх