Диплом vs Покликання. Протистояння століття

Диплом vs Покликання. Протистояння століття

Вже не вперше STUDLAVA організовує події для студентів. Вони відбуваються у різних форматах та на різні тематики, щоб кожен міг знайти щось для себе. Цього разу наш вибір впав на розв’язання дилеми, що часто турбує молодь: кардинально змінити професію чи йти за течією. Три спікери, три різні історії.

Ти й досі в роздумах чи обрав освіту правильно, рутина моментами захоплює Тебе в заручники й яскраве життя видно тільки з офісного вікна. В багатьох так, проте є й випадки, коли нудна студентська лава перетворюється в барвисте життя пригод. Тоді Тебе не полишає запал та наснага пробувати ще й ще. Про переваги на підводні каміння говорили ми теплого вечора середи.

Диплом vs Покликання. Протистояння століття

Перед початком події люди хутчіш займали місця, оскільки усім було цікаво послухати  про зміни професій наших спікерів. Приємне очікування заполонило усіх й вони з трепетом готували питання.
Фото — Вікторія Вередіна 

Відкрив подію Андрій Меаковський.  В нього цікава історія. 10 років стажу в ІТ, організація масштабних хакатонів та пристрасть ризикувати. Він знехтував попереднім досвідом та розпочав підкорювати нові вершини. На разі, життя його пов’язане з фінішно-ремонтними роботами. А все чому? “Тут не про навички, тут про якості”,— стверджує спікер. Справа в тому, що робити помилки куди ефективніше. Ти швидше підіймаєшся, вмикаєш критичне мислення. Взагалі, у світі багато викривлень: коли люди не готові на більше, вони стоять на місці й навіть не думають, що так роблять собі ж самим ще гірше. Пробувати, змінювати й знову пробувати. Не боятись, а мінятись — ключова ідея першої історії.

Диплом vs Покликання. Протистояння століття

       Наш перший спікер — Андрій Меаковський.
Людина, що не боїться змін та пішов зі світлої сторони коду на темну сторону фінішно-ремонтних робіт.

Фото — Вікторія Вередіна


Далі у нас дівчина-усмішка — аккаунт менеджер  Христина Бойко. Щоб ви собі розуміли: 2 дипломи про вищу освіту — економічний та юридичний, стажування у міжнародних компаніях та активна соціальна робота не забрали у неї цікавість до всього нового. Попри батьківське переконання та пошук світлої сторони у сфері цифр, вона підкорилась виклику знайти місце під сонцем. Незліченна кількість сумнівів та спроб вивела її на правильну стежку. Тепер вона працює з людьми — компаніями-клієнтами та акторами. Проводить їх пошук, веде розмови. ЇЇ типовий день насичений нестандартними подіями. “З останнього: я мала знайти єтті, китайця…” і це лише маленька частинка списку. А ще зміна місця, бо зйомки однаковими не бувають, приваблює її та змушує працювати ще наполегливіше. Шукати себе й не покидати мрій стає закликом до дій в розповіді другого спікера.

Диплом vs Покликання. Протистояння століття

Христя розповіла нам про про свій пройдений шлях від майбутнього бухгалтера до аккаунт менеджера та відкрила завісу чим ж він займається. 
Фото — Вікторія Вередіна


Прислів’я “Чим далі в ліс, тим більше дров” чудово підводить нас до останнього спікера. Юля Шпичко — тендітна на вигляд, але міцна внутрішньо. Екстраординарний фітнес-тренер, що зробила себе сама. Ще в школі вона виділялась здатністю швидко сприймати інформацію, про що свідчили численні нагороди. Далі було навчання в сфері журналістики. Попри класичні програми їй хотілось більшого. Наперекір усьому, шукала шляхи й спробувала безліч професій:
знімала сюжети для “Шоуманії”, була ведучою та обличчям україномовного каналу інтернет-маркетингу, працювала в цирку та танцювала. В результаті, наперекір обставинам стала кращою та досягнула свого. “Стояти на місці гірше ніж дістатись дна” переконана Юля, що й показує нам власним прикладом.

Диплом vs Покликання. Протистояння століття

З захопленням ділилась своїми страхами та можливостями їх подолання спікер Юля.
Вона пройшла крізь вогонь та воду й досі не зупиняється на досягненнях.
Фото — Вікторія Вередіна


Надзвичайно, коли Ти зміг в юному віці одразу вибрати своє й займаєшся улюбленою справою, проте так не завжди трапляється. Часом, стоячи на роздоріжжі, не знаємо чию пораду прийняти та як діяти далі, тому й маємо докори сумління згодом. В будь-якому разі завжди займайся собою, різні сфери розвитку зроблять з тебе універсального бійця, якому зміни будуть лише в радість.

...то поділися з друзями:)
  • 11
    Shares
  • 11
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх