Історія мого стажування: погляд зсередини

Вікторія Вередіна підловила.

Привіт, мене звати Марічка. Вже пів року Ти читаєш мої статті про те, які круті стажування та можливості перед Тобою відкриваються; а ще, чому слід погоджуватися навіть на безоплатні стажування…Ти можеш думати, що це — трата часу, але я знаю, що пишу, бо все випробувала на собі. Цікаво як все відбувалось? Бери з собою чай та продовжуй читати.

Історія стажування #1
З дитинства хотіла пробувати щось нове й “доросле”. Вступила в університет,  почула про “Перший кар’єрний крок”. Мені сподобалась ідея, тому подалась. Почекавши кілька тижнів, запросили на зустріч.

Як результат, протягом літніх канікул, коли більшість засмагали на сонці, працювала у відділі Культури. Часу забирало не багато й не було рутинних завдань. В основному займалась дослідженням поточної ситуації культури у Львові та допомагала з перекладом книги, яку готували близько 2 років.

Отримую диплом від ЛМР.
Отримую диплом від ЛМР.

Що з цього вийшло:

  • потрапила у справжній робочий процес
  • побачила як працює з середини державна установа
  • авторські перегляди, що додали в книжку

Друзі дивувались навіщо йти на стажування так рано, адже можна відпочивати 3 місяці. До того ж їм було незрозуміло, навіщо подаватись кудись, якщо Тобі не платитимуть гроші. Стажування закінчилось, розпочалось навчання. 

Другий курс. Посипались питання: “Що робити, чим зайнятись далі, хочу якісь курси”. 
Ця історія розпочалась зі стрічки новин ВК. Побачила, що BEST(це міжнародна організація — рада студентів технічних університетів) проводять набір на іноземні курси. Не розібравшись, подалась в організацію, щоб самій все зрозуміти. Це був, мабуть, один з найрозумніших вчинків за весь час навчання в університеті. Дедлайн, команда, проекти — стали рідними. Тут я відчула справжній смак студентського життя.

Занесло Секретаря до Виконавчої Ради.
Занесло Секретаря до Виконавчої Ради.

За 2 роки побудувала достатньо швидку кар’єру:

  • відповідала за контент на літньому курсі для студентів іноземних технічних університетів,
  • була секретарем 15 Виконавчої ради(документи, клопотання, підписи і звіти стали моїми вірними супутниками на рік часу). Зараз в ревізійній комісії допомагаю наступній Виконавчій раді.
  • писала статті для BEST Magazine,
  • побувала логістом 10 Інженерного Ярмарку Кар’єри(можу сказати, що навіть така чоловіча робота прийшлась до смаку; навчилась делегувати завдання)
  • спробувала себе в ролі ментора(адже в організації діє система ангельства, яка допомагає новачкам ввійти в ритм організації)

Сказати чесно, зараз відійшла від справ організації, але з трепетом згадую ту відданість та швидке навчання. 
За цей час зрозуміла, що Ти можеш робити помилки, це природно, але швидко вчись їх зменшувати.

Стажування #2
Все сталось неочікувано. Ще на Ярмарку познайомилась з Олесею — вона СЕО STUDLAVA, поспілкувались і мене зацікавила ідея стартапу, що допомагає студентам отримувати досвід під час навчання. Через місяць почала рекламу в ФБ з вакансією “Помічник керівника”. Спочатку не звернула увагу, бо назва мені не обіцяла багато, але відкривши, дуже сподобався опис. Мені запам’яталось “працювати не 8 годин, а головою”. Подалась на вакансію. Скажу чесно, не чекала нічого надзвичайно, швидше провалу, як було на кількох попередніх співбесідах. 
Настав день Х — співбесіда. Вирішила не читати поради як справити хороше враження. Була собою. Як результат — ми класно поспілкувались. Не відчувалось діалогу бос-підлеглий. Через день дізналась, що потрапила на стажування. Моїй радості не було меж. 
Почала опановувати SMM, писати в блог як тут наступив липень. Справді не знала, що робити, бо планувала з друзями поїхати на море. Поговорила з Олесею, вона побажала гарного відпочинку. На додачу, коли прийшла в офіс після відпочинку, на мене чекав сюрприз. Як виявилось, гарно проявила себе і змогла швидко влитись в процес, тому отримала першу зарплатню.

Інсайд: часом компанії спеціально створюють безоплатні стажування, щоб приглянутись до Тебе, тому наполегливо стався до поставлених завдань. 

До речі, ми після події. Навіть забутий світшот не зіпсував атмосферу.
До речі, ми після події. Навіть забутий світшот не зіпсував атмосферу.

Потім ми будували плани на осінь. Стажування переросло в роботу. 
На разі я спілкуюсь з Тобою через сторінки в FBInstagramблог, пошту; 
Мене часто питають чи важко поєднувати навчання і роботу. Відповідь очевидна — ні. У мене немає обов’язкового робочого графіку чи присутність в офісі. Мені запам’ятались слова Олесі: “Немає різниці в офісі Ти чи ні, основне, щоб все працювало”. 

Мій підсумок
Стажування в STUDLAVA змінило моє сприйняття слова “робота”. Класний графік, який вибираю сама, багато нової інформації. Дуже важливо — я невід’ємна частина команди. Ми органічно працюємо і це круто. 
Справді, стажування дає Тобі:

  • поштовх до змін
  • вчить вчитись(хоч і тавтологія, але по суті)
  • визначає, до чого лежить Твоя душа

Після такого, у Тебе набагато вищі шанси потрапити на роботу, адже Ти вже був в робочому середовищі. 
Давай, пробуй власні сили, стажувань дуже багато і всі вони зібрані на STUDLAVA.

 

...то поділися з друзями:)
  • 110
    Shares
  • 110
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх