Кілька незвичних порад для мотиваційних листів, які, однак, працюють!

Кілька незвичних порад для мотиваційних листів, які, однак, працюють!

Підтвердження з місця навчання? Check! Витяг з оцінками? Check! Заповнений онлайн-формуляр? Check! Мотиваційний лист?

Ні для кого не секрет, що куди б ти не подався: на нову роботу чи освітню програму, скоріш за все, тебе попросять скласти мотивацію. Ще меншим секретом є те, що простіше відчувати, що ти хочеш потрапити на дану роботу/програму, ніж пояснити кому-небудь чому. Тим не менш, мотивувати свій вибір потрібно, тож розпочнімо!

Ось кілька порад, які допоможуть тобі переконати людину, яка відбиратиме кандидатів та читатиме твій мотиваційний лист.

Не полінуйся піти в експедицію

Звісно, не у прямому сенсі. Перед тим як подаватись, наприклад, на навчальну програму чи закордонний семестр у одному із запропонованих освітніх закладів не полінуйся зайвий раз переглянути сторінку в інтернеті. Почитай на чому зосереджена увага ВУЗу. Це найкращий навчальний заклад у країні і тому він тебе зацікавив чи там є особливий і незвичний для тебе курс? Можливо тебе зацікавила якась умова з програми, припустимо, змога по завершенню отримати грант? Конкретика завжди вітається. Більш вірогідно, що акцент на одному-двох пунктах викличе більше інтересу до твоєї заявки, ніж загальні фрази, про те, як тобі все подобається.

Пошкодуй людей та дерева

Більше –  не завжди краще. Якщо ти раптом захочеш доповнити свою мотивацію ще одним абзацом, подумай спершу про те, що потім комусь це доведеться читати. Зваж також на те, що таких мотиваційних листів, CV та інших документів буде не один набір, і не два. Інколи, якщо мова йде про міжнародні проекти, доводиться перегляди і десятки, і сотні заявок. Пошкодуйте папір! Оптимально це сторінка А4 з хвостиком. Все ж, якщо є конкретні вказівки щодо об’єму листа при переліку документів, притримуйтесь їх.

Відкрий у собі митця

Продовжуючи попередній пункт, варто пошкодувати людину, яка читатиме мотиваційний, не лише в плані кількості, а й якості. Не вбивай за замовчуванням Times New Roman 14 розміру, хіба що, в кінці сторінки ти плануєш вписати список джерел та висновки.

Обери шрифт зручного формату та розміру, підкресли заголовки, налаштуй відступи, можливо додай колонтитули до сторінок із посиланням на програму, на яку ти подаєшся. Безперечно, кандидат повинен справляти хороше враження своїм досвідом роботи, навиками та знаннями, проте вміння презентувати себе у письмовій формі також стане приємним бонусом.

Побудь егоїстом

Не зрозумій мене неправильно, звісно, ти хочеш понад усе на цю програму, адже вона сама по собі прекрасна, але що вона дає особисто тобі? Дозволь собі попри досвід, підвищення кваліфікації чи чогось подібного вказати щось чого прагнеш отримати саме ти. Не бійся поставити собі питання: “Що я отримаю, якщо мене візьмуть?”. Можливо це нові зв’язки, а можливо просто нові враження. Може бути, що ти хочеш продовжувати рухатись у вибраній сфері й надалі, а може, ти просто хочеш здобути додатковий навик для чогось іншого. Відвертість в даному випадку не програш, якщо посил правильний, то відвертість зарахується.

Маємо надію, що ці кілька порад допоможуть написати твою унікальну та неповторну мотивацію, яка підкорить серце будь-якого HR та програмного керівника.

Тепер можеш зриватись із низького старту і передавати естафету наступному Check у твоєму списку.

...то поділися з друзями:)
  • 27
    Shares
  • 27
    Shares
Записи створено 10

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх