Контролюй свій список справ

Контролюй свій список справ

Якщо, Ти хочеш бути  лідером, то Тобі доведеться щодня “боротися” з великою кількістю завдань. Люди завжди будуть забирати Твій час та увагу. Ти будеш “занурюватись” у велику кількість операційних проблем і тому Тобі буде здаватися, що велика частина Твого часу Тобі не належить. Саме тому виконувати важливі завдання стає важко. Якщо Ти не будеш думати про ті справи, які є справді потрібними, тоді Ти не зможеш  прогресувати.
У Тебе є багато завдань, які потрібно виконати, але обмежена кількість часу для їх виконання.

В кінці кожного дня останнє, що Ти маєш робити — це планувати наступний день.

Високоефективні корпоративні керівники кажуть, що найкраща система управління часом – це простий папір, на якій потрібно записувати все, що треба зробити.

Популярним способом впорядкування завдань є складання списку справ на кожен день. І це працює в певній мірі. Проблемою є те, що кількість завдань стає щоразу більшою, тоді Ти щодня оточуєш себе сотнями справ, які потрібно зробити. Для того, щоб така техніка працювала, потрібно встановити пріоритети.
Для цього пропонуємо Тобі ще один метод складання списку справ.

Метод “ABCDE”

Після того, як Ти склав список всього, що плануєш зробити на наступний день, організовуй свій перелік, застосовуючи метод ABCDE. Найважливішою роботою з управління часом є наслідки. Завдання є важливим залежно від потенційних наслідків, які будуть, якщо Ти його не виконаєш.  Коли Ти встановлюєш пріоритети, то застосовуєш такий принцип до кожного завдання. Саме тоді “ABCDE” метод є дуже корисним.
Для початку склади список всього, що потрібно зробити наступного дня. Потім напиши A, B, C, D, або E поруч із кожним елементом у списку, перш ніж почати роботу.
Елемент з позначкою А — це те, що потрібно зробити обов’язково. Постав А поруч з тим завданням, яке Ти повинен виконати впродовж дня.
B пункт – це та річ, яку Тобі слід зробити. Але наслідки виконання (або не виконання) не такі важливі, як наслідки справи з позначкою А. Правило полягає в тому, що Ти ніколи не починаєш виконувати B пункт, поки А пункт є невиконаним.
C справи приємно робити, але вони не мають ні позитивних, ні негативних наслідків. Поспілкуватися з колегами, випити чашку кави або перевірити електронну пошту — це те, що приємно робити, але чи це впливає на ефективність Твоєї роботи?
D – це те, що Ти можеш делегувати комусь іншому. Делегуй все, що можеш іншим працівникам, таким чином звільни час для виконання своїх найважливіших А завдань.
Е завдання це те, що Ти повинен повністю усунути.
Тоді кожного дня вибирати завдання, які Ти повинен виконати незважаючи ні на що. Це проста, але дієва техніка, яка полягає у тому, щоб скоротити кількість завдань у Твоєму списку справ. Це потрібно робити свідомо, для того, щоб сконцентруватись на виконанні найважливіших завдань. Коли ти пишеш список справ на наступний день у Тебе повинно бути 2 правила.

По-перше, треба вирішити, які справи є найважливішими. По-друге — обмежити кількість менш важливих справ.

Коли Ти будеш “контролювати” свої заплановані обов’язки, то зможеш виконати найважливіші завдання до кінця дня, незалежно від того, що станеться.

Щодня визначай найнеобхідніші завдання! Тоді Ти побачиш, що зможеш зробити більше, та не будеш почуватись винним за те, що нехтуєш виконанням менш важливих справ. Це справді працює, спробуй “контролювати” свій список справ, протягом двох тижнів і Ти неодмінно побачиш результат.
Пам’ятай, що на роботі, єдине, що потрібно продати — це Твій час. Тому  переконайся, що Ти зосереджуєшся на найцінніших і важливих речах, які Ти можеш зробити для свого розвитку. 

 

...то поділися з друзями:)
  • 16
    Shares
  • 16
    Shares
Записи створено 5

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх