НЕ прості рішення в житті студента: як з ними впоратись

Я_—_той,_хто_Тобі_потрібен

“Життя театр, а люди в ньому актори”,- писав колись Шекспір, а думка актуальна до сьогодні. Навчання в університеті, стажування, особистий розвиток — змушують Тебе підлаштовуватись під випробування. Звісно, в кінці всі чекають щасливого кінця.

Якщо розглянути Твою акторську гру у виставі під назвою “Освіта”, можна спостерігати такий розвиток (ми використовуємо найбільш поширені проблеми, згідно українських досліджень):

Дія 1:
Ти вступаєш в університет і думаєш, куди подати документи: де хочеш Ти чи батьки.

Дія 2:
Ти задумуєшся про підробіток, стажування та починаєш складати резюме.

Дія 3:
Ти хочеш подати резюме на класну вакансію, але вагаєшся чи не постраждає від цього навчання.

План розвитку подій зазвичай такий: Герой зважує всі “за” і “проти” та робить складний вибір.

Антракт

Чому герой робить складні рішення? Що його до цього спонукає? Як самому почати вирішувати проблеми, а не збирати їх? Давай розбиратись.

Для того, щоб уникнути підводних каменів з вибором оптимального рішення подивись на ситуацію з різних сторін. Зрозумій, що рішення прийняте зопалу не завжди призводить до хорошого результату.
Ось 5 лайфхаків, які допоможуть Тобі зменшити невизначеність з прийняттям рішення.

#1 Оцінка ситуації.

По-перше, зваж ризики при не прийнятті рішення. По-друге, зваж всі переваги та недоліки переглянутих ситуацій. Пройди різні сценарії, щоб розглянути нові можливості чи недоліки обраного шляху вирішення.

#2 Швидкий розгляд справ.

Випробуй зроблені припущення. Постав собі питання: “Чи можу я зробити два варіанти”, “Які варіанти ще доступні”
Для прикладу: Ти хочеш переїхати в інше місто, відповідно подумай чи можеш Ти перевестись у місцевий університет на ту ж спеціальність, поселитись у гуртожиток, знайти хороший підробіток.

#3 Інша точка зору

Подумай про життєвий шлях. Ти можеш запитати думку друзів та вислухати їхні поради. Ці думки допоможуть Тобі доповнити власні ідеї

#4 Перевірка на практиці

Багато хто хоче отримати максимальний результат при мінімальних витратах. Щоб дізнатись оптимальний шлях, Тобі потрібно спробувати щось, проаналізувати результат та ззробити висновок. Так Ти знатимеш в якому напрямку розвиватись.

#5 Крок вперед

Розбий складне рішення на маленькі кроки. Це зменшить можливість зробити помилку та швидко все виправити, не повертаючись у минуле.
Для прикладу: Якщо Ти все-таки ідеш у інше місто, зателефонуй в кілька місцевих ВНЗ, перепитай, на які спеціальності Ти можеш перевестись та що для цього необхідно.

Життя — гра, навчання — вистава на кілька дій. Стань сценаристом своєї ролі, бо все залежить лише від Тебе.

Не прості рішення вирішуються просто, якщо Ти розглядаєш ситуацію з різних сторін, аналізуєш те, що відбувається та продовжиш свою справу. Не потрібно зупинятись чи залишати справу. Розклади складне на прості елементи й отримай бажане.

Спробуй це на практиці. Хочеш отримати практичний досвід? Заходь на studlava.com та пробуй. Там всі вакансії зібрані для Тебе.

#Спробуйсебе

Джерело: How to Get People to Accept a Tough Decision

...то поділися з друзями:)
  • 1
    Share
  • 1
    Share
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх