Мотивація: потрібно чи ні?

joshua-earle-63441-unsplash-min (1)

Пора зробити останній ривок, доставити бали в заліковку та спланувати літо. Попереду стільки невідвіданих міст, країн, а фестивалів скільки! Словом, не можна все пропустити. Так і злітають Твої 3-и місяці відпочинку…

Одного прекрасного ранку Ти прокидаєшся, а на календарі 1-е вересня. Ти не можеш вирватись з вже “старих” літніх спогадів та маєш з головою поринути в навчання. Бракує мотивації, еге ж? Що та мотивація взагалі таке, давай дізнаємось в статті.

Мотивація: що це та навіщо?
Мотивація — сила, яка змушує Тебе діяти, виходити з зони комфорту, шукати нестандартні виходи з ситуації та інколи наштовхує на проблеми. Вона проводить Тебе “через терні до зірок”. Вона впливає на поведінку та здатність досягати цілей (адже дія мотивації спрямована саме на цілі).
Якщо вона є, Ти не дивишся на труднощі й можеш хоч завтра IronMan проходити, а як немає, Ти навіть в магазин не сходиш по хліб.

Думаєш бракує мотивації?
Ми теж такої думки. Давай спочатку розберемось, які
типи мотивації взагалі є. Ми взяли за основу 6 базових видів:

#1 “Вишенька на торті” 
Ти робиш щось за винагороду. Наприклад, читаєш нову книгу, щоб похизуватись знаннями перед друзями чи ходиш на різні події по створенню резюме, щоб отримати одразу стажування чи роботу мрії. 

#2
“Монстр в шафі”
Мотивація страхом, яка завжди має наслідки.

Ти робиш щось, бо так потрібно. Наприклад, батьки записали Тебе на курси англійської влітку. Ти не можеш їм відмовити, хоч й не хочеш ходити на курси, але відвідуєш їх (сумлінно чи ні — вирішувати Тобі), щоб отримати сертифікат, запостити фото з ним в сторіс, поставити батькам на стіл й успішно забути весь матеріал.

#3 “Золота медаль”
Мотивація, яка виникає на основі Твоїх досягнень. Ти бачиш світло в кінці тунелю, бо знаєш, які мету переслідуєш. Такі собі курси підвищення кваліфікації, коли Тобі не потрібно додаткових стимулів працювати на результат, адже Ти впевнено знаєш його.

#4 “Кар’єрна драбина”
Ти маєш ціль, яку прагнеш підкорити. Вона всюди Тебе переслідує й ти просто йдеш до неї. Не дивишся на перешкоди. Ти стаєш для себе батарейкою Duracel, яка працює безперестанку, коли інші давним давно покинули дистанцію.

#5 “Стероїдний монстр”
Форма мотивації шляхом самовдосконалення. У Тебе вмикається здоровий егоїзм та бажання виграти джекпот. Тобі не потрібно шукати менторів чи відомих & успішних постатей в приклад. Ти проходиш курс за курсом та досягаєш бажаного, в нашому випадку — омріяної вакансії.

#6 “Добре серце”
Ти надихаєшся соціальними вчинками та проектами. Ти стаєш, для прикладу, частинкою ЛКП “Лев” та робиш все, аби пухнастики мали все необхідне для комфортного життя чи йдеш в громадську організацію. В цій формі мотивації поштовхом для Тебе стають люди, а не власне его, на відміну від інших п’яти попередніх типів.

Ти можеш перестрибувати гори, переплисти Чорне море, отримати роботу мрії, словом все Тобі підвладно, варто лиш по-справжньому цього захотіти. Став собі реальні цілі та вимоги, не занижуй власних можливостей. #Спробуйсебе

...то поділися з друзями:)
  • 2
    Shares
  • 2
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх