Отримай запрошення на співбесіду: пишемо вступ до резюме

aaron-burden-123584-unsplash-min (1)

В цій статті Ти дізнаєшся як написати секцію “Про себе”, аби тебе хотіли запросити на співбесіду. Ми детально розглянемо 6 кроків, щоб створити початок резюме, який вразить рекрутерів.

Вступ до резюме. Вкажи лише потрібні навички.
Рекрутери — зайняті люди, вони завжди з тонною резюме на столі. Уявляєш, на одну посаду можуть прийти сотні CV, а якщо відкритих посад декілька? Все потрібно прочитати, аби знайти найкращого кандидата.

Маленький секрет:
рекрутери не читають резюме повністю. У них просто немає для цього часу.

Замість того, щоб переглядати рядок за рядком, вони часто дивляться лише на вступ Твого резюме.

Як написати вбивчий початок CV?
Ось 6 кроків, щоб написати виграшне резюме, яке виведе Тебе в ТОП.

Проведи дослідження ідеального кандидата
Переглянь опис вакансії, що саме від Тебе хочуть бачити процедавці. На основі цього вкажи власні навички, необхідні для посади. Чим точніше Ти напишеш про себе, тим більше у Тебе шансів.
Переглянь ще раз опис вакансії та максимально точно вкажи свої реальні знання.

Визнач потреби компанії
Подумай, як Ти допоможеш потенційним працедавцям вивести їхній бізнес на новий рівень. Попри необхідні професійні знання, що ти можеш запропонувати ще? Якщо у Тебе недостатньо певних навичок чи можеш Ти їх перекрити іншими? Таких питань можна ставити десятки та сотні.

Виникає ступор?
Попроси допомоги. Запитай у друзів, колег, які вони в Тобі бачать основні риси. Пригадай попередній досвід (навчання, громадської діяльності чи останнього завдання, яке було виконано). Як Ти оцінюєш якість виконаної роботи? Так Ти визначиш особисті сильні сторони.


Розділяй цінності свого резюме
Якщо Ти пишеш, що цінуєш пунктуальність, то дотримуйся тієї думки й прийди вчасно. Якщо Ти пишеш, що орієнтуєшся на результат, виконуй завдання вчасно.
daniele-riggi-635135-unsplash-min (1)Наступний крок — запиши сильні сторони у секцію “Про себе”. Пам’ятай, що вступ допомагає рекрутеру визначити чи підходиш Ти на співбесіду.
Додай особисті та професійні досягнення. Якщо у Тебе з університету є нагороди з олімпіад чи тематичних вечорів, впиши їх тут.
Подумай як Ти допоможеш компанії розв’язати їхні проблеми? Запитай в себе: “Що отримає компанія, якщо я буду працювати з ними?”.

Додай заголовок
Секція “Про себе” допомагає читачу зрозуміти де він і про що зараз дізнається. Не забувай про цей заголовок. Можеш додати назву вакансії та основні аргументи, чому Тебе варто взяти на цю посаду.

Зосередься на власних цілях
Найкращий підсумок — одна кар’єрна ціль. Якщо у Тебе є кілька професійних цілей, додай їх у секцію “Сильні сторони”. Це допоможе читати Твоє резюме на одному диханні, адже все буде розміщено на своїх місцях.

Сім раз відміряй, а один відріж або перечитай та вивіри
Перше враження — останнє враження. Переглянь чи Твоє резюме має структуру й не містить помилок. Уникай загальних фраз та узагальнень, для прикладу “відмінні навички комунікації”. Ти маєш відрізнятись від інших.

Кінцевий підсумок —> резюме готове?
Одне з перших та найважливіших дій для пошуку роботи безсумнівно є резюме. Тобі варто впевнитись чи Твоє CV приверне увагу рекрутерів. Сумніваєшся? Дай друзям його прочитати й запитайся, яка в них думка виникає про цю людину.

Як бачиш, лише одна секція в резюме може забезпечити Тобі кар’єрний розвиток. Це важливо для студентів, які не можуть похвалитись великими записати у секції “Досвід”.

Не сумнівайся, пиши про себе чесно. Ти особистість, а не набір стандартних слів. Покажи себе через резюме, #Спробуйсебе на studlava.com

ДжерелоHow to Write a Career Summary

...то поділися з друзями:)
  • 10
    Shares
  • 10
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх