Працюй віддалено. Топ-6

aidan-hancock-338905-min

Можливість працювати віддалено звучить привабливо для більшості людей.Якщо у Тебе робота не залежна від місця, можеш складати вільний графік, обирати місце для праці в різних куточках світу.

Тенденції в роботі постійно змінюється. З’являються нові професій, необхідні навички та зміна підходу до роботи. Не потрібно обмежуватись 8-годинним графіком, щоб заробляти на життя. Різні сфери бізнесу потребують кваліфікованих працівників з навичками створення контенту, дизайну, фотографії, маркетингу тощо. Поки Ти не маєш достатньо досвіду, навчайся усьому, щоб віддатись омріяній справі. В той час заробляй гроші без конкретних обмежень, не соромся побути офіціантом чи продавцем.

Поки робота ремоутом не передбачає сидіння на пляжі, ми наводимо кілька шляхів, щоб трудитись не залежно від місця знаходження.
Ось кілька професій, які дозволять Тобі працювати з будь-якого місця (де є Інтернет, звісно!).

Блогерство

Часто говорять про те, що блогінг — найкращий спосіб працювати віддалено. Ти ведеш його будь-де й будь-коли. Ти можеш робити статті вранці, вночі чи в певні дні тижня. Оскільки це Твій блог, вирішуй сам як отримаєш з цього гроші.

Поширені способи отримати гроші зі своєю праці є спонсорські огляди, реклама, фріланс написання або продаж власної продукції. Багато людей використовують блог як додатковий заробіток, інвестувати чи заощаджувати гроші на втілення своїх цілей, яку вони мають. Для прикладу, деякі блогери змогли масштабувати свої “праці” в повний робочий день.

Колін Ешбі стверджує, що вів блог близько півтора року. Спочатку розпочав його як креативний простір для продажу. За цей час він перетворив його в інструмент, вільний від фрілансу та цифрового маркетингу. Він зміг жити за кордоном і подорожувати до Південно-Східної Азії та Австралії.

Якщо Ти зацікавлений в тому, як почати блог, переглянь посібник DC про те, як розпочати блог.

Фріланс письменник

Якщо плекаєш любов до написання текстів та пояснення речей, така робота створена для Тебе. Багато людей й досі не розуміють, про що можна писати та як за це ще й отримувати гроші.

Такий вид занять передбачає розробку контенту для компаній, брендів та публікацій. Тобто ведення блогу, інформаційні розсилки, контент для соцмереж. З кожним днем світ потребує цього все більше й більше. Тепер кожному бізнесу необхідна контент-стратегія, що вимагає великих обсягів контенту щодня.

За допомогою фрілансу Ти можете сам обрати клієнтів, з якими хочеш працювати, і який обсяг роботи виконати.
До речі, ведення блогу необхідне, коли справа доходить до фріланс написань. Потенційні клієнти хочуть переглянути Твій стиль викладу думок і можливості регулярно публікувати якісний вміст.

Віртуальний помічник

Віртуальних помічників часто називають просто “VAs”(від англ. Virtual Assistants). Вони допомагають онлайн-компаніям виконувати різноманітні завдання. Найпоширеніші з них — це керування розсилкою, ведення соціальних мереж та управління проектами.

Така робота підходить для людей, які прискіпливі до деталей та люблять організованість. Робота віртуального помічника може вимагати від Тебе працювати в один час з клієнтом, але можеш виконувати завдання з будь-якого місця, де є Інтернет.

Як VA, Твоє головне завдання керувати робочим навантаженням клієнта та допомогти йому уникнути перевантаження. Це може бути як планування зустрічей, проведення досліджень, виявлення перспектив, редагування так і управління різними проектами.

Цифровий маркетолог

Спеціаліст в такій галузі виводить на ринок компанію, продукт чи послугу через онлайн-канали. Існують різні області цифрового маркетингу, включаючи SEO (пошукова оптимізація), соціальні мережі, контент-маркетинг, ведення електронної пошти, веб-дизайн та аналіз даних.
Як цифровий маркетолог Ти допомагатимеш компаніям та брендам донести потрібні повідомлення бажаній аудиторії. Це можна робити по-різному: через SEO, займатись маркетинговими матеріали або писати в блогах, щоб отримати більшу вигоду з продажу.

Бізнес стає більш відкритим до віртуальних працівників. Принаймні частково це пов’язано з високим попитом на кваліфікованих та досвідчених цифрових маркетологів.

Веб-дизайнер

Якщо Ти володієш грунтовними знанням HTML, CSS та іншими мовами програмування, можеш розробляти сайти. Вони потрібні усім підприємствам. Бізнес бажає, щоб веб-сайт блискавично демонстрував їхню мету, але не мають ідей як цього досягнути.
Веб-дизайнери розуміють чого хоче клієнт і втілити їхні побажання в життя. Для розробки сайтів потрібно портфоліо та мінімальні знання коду. Можеш навчитися цьому на Codecademy і Treehouse.

Графічний дизайн може виконувати різноманітні завданння: від створення лого до розробки цілого бренду для промоції бізнесу. Існує величезний попит на створення логотипів, дизайну візиток та створення зображень.

Ти можеш  дизайнити для компаній, конференцій, невеличких подій, людей(як окремих замовників). Використовуй Adobe Creative Suite, щоб творити в Illustrator, InDesign або Photoshop. Теж можеш використовувати безкоштовні ресурси, такі як Canva і Gimp.

Онлайн репетитор або коуч

Вмієш навчати і допомагати іншим? Репетиторство може бутихорошм заробітком. Воно дозволяє використати Твій досвід та дати знання іншим. Є десятки веб-сайтів, де люди можуть займатись з викладачами різних предметів, включаючи вивчення мови, музики, математики та підготовку до тестів. Є також репетитори з предметів, які більше підходять дорослим, як-от Microsoft Excel, публічний виступ/навички планування.
Не потрібно бути фізично присутнім, щоб навчатись. Ти можете вибрати заняття пов’язані з особистою освітою або віддалено використовувати інструменти для зв’язку, як Skypе.

Перегляньте сайти, як Tutor.com або Chegg, щоб розпочати.

Коли мова йде про незалежну роботу, перед Тобою з’являється багато варіантів. Деякі люди перетворюють робочий день з 9 до 5 вечора на “офіс” вдома. Ти гнучкий до змін, тому можеш вибрати, куди рухатись далі.            
Ми пропонуємо 6 професій, які можеш використати як відправну точку.  Визначся, що лежить Тобі до душі найбільше. Важливо не метушитись, щоб оцінити бажання, навички та тип роботи, який Ти любиш.

Ознайомся з деякими ресурсами, щоб дізнатись більше про різні професії, які дозволяють працювати віддалено. Книга Девіда Карлсона, Hustle Away Debt, описує різноманітні сторонні питання про те, з чого Ти можеш розпочати. Віддалена робота може бути для Тебе як шлях розвитку додаткових навичок або альтернатива звичайному офісному дню. Можливості нескінченні.

Джерело — Awesome Location Independent Jobs.

  

...то поділися з друзями:)
  • 11
    Shares
  • 11
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх