Прокачуй свій мозок — вдосконалюй пам’ять!

Прокачуй свій мозок — вдосконалюй пам’ять!

Пам’ять один з найпотужніших знарядь інтелекту людини. Вона здатна на неймовірні речі, потрібно лише знати відповідні механізми цього процесу, щоб допомагати мозку краще засвоювати нову інформацію.

Як працює наша пам’ять?

При запам’ятовуванні у нашому мозку відбувається три важливі процеси:

  1. спершу ми кодуємо інформацію;
  2. відправляємо на зберігання, щоб при потребі повернутись до неї;
  3. коли знадобиться (якщо цей момент настане) – намагаємося її відтворити.

За цим же принципом організована і робота всіх комп’ютерів. Тільки у них відсутній процес, властивий людині, забування. Забувати це природне явище, якого не варто боятися, мозок повинен видаляти непотрібну йому інформацію. Найголовніше тримати в голові справді важливі речі.

Декілька способів, з допомогою яких вдасться швидко покращити здібність запам’ятовувавання

Таблиці Шульте

Таблиці Шульте відомі, як спосіб, що допомагає освоїти техніку швидкого читання. Це справді так, перевірено багаторічною практикою мільйонів людей. Але, окрім того, такі таблиці добре тренують периферійний зір, уважність та спостережливість. Тому, можна вважати це ідеальним способом для розвитку зорової пам’яті.

Застосовуй метод Айвазовського

Якщо Ти бачив морські пейзажі Айвазовського, тоді маєш розуміти, що його метод справді працює: щоб зупинити рух хвилі і перенести його на картину, потрібна неабияка уважність і фотографічна пам’ять. Суть полягає в тому, щоб уважно розглядати предмет протягом кількох хвилин, потім закрити очі і постаратись якомога точніше відтворити його образ зі всіма деталями.

Вивчай напам’ять!

Чим завзятіше Ти займаєшся у спортзалі  тим краще розвиваються м’язи. Цей же принцип працює і з пам’яттю, чим більше засвоюєш тим краще для мозку.

Намагайся певний період часу запам’ятовувати списки справ і покупок, адреси, дозування ліків та ін. Навмисне завчовуй все підряд, і вже через тиждень-другий твій мозок почне робити це автоматично.

Підслуховуй!

Проблеми зі слуховою пам’яттю? Підслуховуй! Коли йдеш вулицею, їдеш в громадському транспорті  слухай, про що говорять люди навколо тебе. І, за таким же принципом, як в методі Айвазовського, закривай очі і програвай все почуте з точними інтонаціями та паузами. Так ти навчишся не лише краще сприймати інформацію на слух, а й легко вловлювати емоції в голосі.

Вигадуй!

Цей метод чудово годиться для того, щоб запам’ятовувати списки: переліки справ, покупок, подій. Просто зв’язуй всі пункти в одну історію. Сюжет повинен розвиватися послідовно і логічно, але фантазію можна включати на повну. Більш яскраві образи запам’ятовувати значно легше. І веселіше.

Роби звичайне незвичайними способами

Ходити протоптаною дорогою додому, робити покупки завжди в одному і тому ж магазині чи торговому центрі це не тільки нудно, але і згубно для пам’яті. Гуляй різними вулицями, пий каву щоразу в нових закладах, відкривай і помічай нове для себе.  

Давай своєму мозку нові враження та нову інформацію кожного дня. Це змушуватиме його будувати нові нейронні звязки, а, отже, ефективно працювати на повну!

...то поділися з друзями:)
  • 14
    Shares
  • 14
    Shares
Записи створено 7

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх