Привіт, університет: як не втратити баланс після відпочинку

rawpixel-com-191157

Час збігає надзвичайно швидко. Ти не встиг навіть озирнутись, струсити пісок з засмаглого тіла, а вже пора витягати рюкзак та завантажувати навчальні книги. Три місяці суцільного раю підійшли до свого логічного кінця. Друзі, вечірки, довготривалий сон та жодної згадки про альма-матір. Все це за якихось два тижні залишиться позаду, а Ти й не встигнеш змигнути оком. Чи сумно це все? Однозначно ні. Не потрібно засмучуватись. Є дієві поради, щоб увімкнути Твій мозок. Радимо прочитати їх. Вони підготують Твою головну зброю — розум до навчальних обсягів.

Повір нам, сидячи за студентською партою, Ти й не відволічешся на згадку про цьогорічний відпочинок. Виною цьому систематика. Спробуй, їх не потрібно 14 днів виконувати безперестанку, просто введи в звичку цікавитись новим.

Підготуй мозок —розчисти думки
Розпочнуться лекції, семінари, модулі, контрольні. Скажемо чесно, це колосальна різниця між тим, чим Ти займався останнім часом. Ти не те, що буквально вистрибуєш з зони комфорту, а залишаєшся сам на сам зі стресом. Щоб такого не траплялось й усе було в нормі розчисти думки. Навчись залишати непотрібне позаду. На допомогу також приходить медитація. Тоді Ти й справді знаходиш потрібні точку опори й жоден стрес не страшний.

Мета є, а якщо знайду?
Настав час життєвих пріоритетів. Чи випускник Ти чи бакалавр, а бачення себе хоч й дуже розмите в житті потрібно мати. Визначся чим Ти хочеш займатись. це не обов’язково має стосуватись професії. Що приносить задоволення та відпочинок: дизайн, механіка? Займайся цим й надалі у вільний час.

Ввійди у форму. Почни читати наукову літературу/блоги CEO проектів, що цікаві Тобі. Дотримуся принципу “1 день — 1 слово”. Періодично батьки точно змушували вчитись влітку. Тобі було незрозуміло, навіщо це все, адже літо автоматично дорівнює відпочинку, а не сидінню з книжкою. Як виявилось, наші “пращури”все-таки притримувались правильної методики. Тільки подумай як приємно Твоєму мозку поступово отримувати нову інформацію в невеличких порціях. Коли наступає хвиля лекцій, семінарів, Ти з легкістю обробляєш масовий потік думок.

Здавалось б, поради прості, проте скільки користі. Звертай уваги на такі дрібниці, бо світ саме з них й складається.

...то поділися з друзями:)
  • 10
    Shares
  • 10
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх