#Спробуйсебе: університет і стилістика

творча кар'єра

З глибокого дитинства у багатьох з нас живе непевна мрія стати видатним художником, балериною, моделлю чи співаком. Ми складаємо наполеонівські плани, пишемо про це в особистий щоденник, інколи навіть робимо перші кроки та досягаємо маленьких успіхів. Та коли приходить час обирати професію, часто через невпевненість у своєму таланті, наполегливі поради батьків чи просто брак віри у власні сили ми опиняємось там, де ніколи не хотіли бути і робимо те, що зовсім нам не до вподоби.

Типовий сценарій тисяч, якщо не мільйонів людських життів, чи не так? Але сьогодні буде історія про те, як можна розпочати шлях до омріяного життя не чекаючи нового дня, тижня чи іншого життя. Ми поговорили зі студенткою факультету менеджменту – Галиною Паньків. Попри навчання в університеті дівчина стверджує себе в улюбленій справі: стилізує зйомки найкращим львівським фотографам, веде власний блог про моду та стиль і вже викладає у art & fashion школі.

Вперше дівчина спробувала у цій ролі ще навчаючись в школі і неабияк захопилась стилізуванням та модою. Але коли прийшов відповідальний момент вибору професії, виникли дві дилеми: сумніви, чи справді буде натхнення займатися такого роду творчістю усе життя та відсутність на той час якісної вищої освіти у цій сфері.

Обрала факультет менеджменту. На перший погляд – крок, що кардинально змінив плани на майбутнє і залишив мрії про моду в безтурботному дитинстві. Проте це стало лише інструментом для того, щоб впевнено йти вперед.

Знайти себе

Одразу після вступу до університету Галя почала стилізувати зйомки. Ідеальний спосіб чогось навчитись – практика. Дівчина виробляла власний стиль, за яким її в майбутньому впізнаватимуть, навчилась працювати в команді та вивчила усі нюанси своєї професії.
Роботи в які було вкладено найбільше старань та оригінальності йшли до портфоліо.



“Я зрозуміла, що першим кроком у моїй кар’єрі має стати сильне портфоліо. Для творчих людей навіть не так важливо мати відповідну освіту, важливо- показати результат. Це може бути 3 крутих зйомки, але люди, з якими ти хочеш працювати їх бачать і розуміють, що ти робиш свою роботу дуже круто.”


Зйомки вдавалось поєднувати з навчанням: вранці пари, після обіду до вечора – робота. Так близько двох років, поки не назбиралась достатня кількість кадрів для хорошого портфоліо. Достойний творчий наробок дуже швидко почав приносити плоди і сьогодні за спиною у стилістки публікації у канадайському та американському онлайн-виданнях

#Спробуйсебе: університет і стилістика


Відкритись світу

Щоб розвивати власний бренд та просувати себе як професіонала Галя розпочала вести власний блог про моду та стиль dressmeup.com.ua

Розробку сайту почала з курсу про інфобізнес Ореста Зуба – це був перший крок, який дав базові знання. Дуже важливо те, що купуючи курс, ти отримуєш доступ до закритої групи, де в будь-який момент тобі можуть допомогти з тим, чого не розумієш, або виправити певні помилки.
Щодо наповнення блогу якісним контентом корисним став російський експерт з інфобізнесу Максим Ільяхов і його книга «Пиши, сокращай!»

Такий ресурс став дуже хорошим способом самореклами, який приводить до Галі нових клієнтів та запрошення до співпраці від фотографів.
#Спробуйсебе: університет і стилістика

Поділитись з іншими

Напрацювання хороших зйомок, веденння блогу  і непокладна робота привели до того, що Галю запросили викладати у Artishoke Art&Fashion School: вести курси зі стилю, проводити лекції про збалансований гардероб та тенденції, про історію модних брендів, їх ДНК.

Ця сфера стала шансом робити в людях маленькі перевтілення: покращувати їх зовнішній вигляд, а заодно, дарувати впевненість в собі. Стилістка почала більше часу проводити у колі однодумців, а готуючись до лекцій щоразу збагачує теоретичні знання, відшліфовує організаторські здібності.

Також, агенція стала місцем, де можна втілювати свої ідеї в життя та реалізовувати задумані проекти. Нещодавно Галя запустила Fashion Public Talks – щомісячні публічні інтервю з професіоналами модної індустрії.

#Спробуйсебе: університет і стилістика

Встигати все, завжди бути повною сил та енергії Галі допомагає те, що вона займається улюбленою справою, не боїться рухатись вперед та витрачає час тільки на те, чим справді захоплюється.



“Перший свій блог я зробила ще в школі. Сама створила сайт, продумала структуру, написала кілька статей, але нікому його показала через невпевненість та страх. Зараз розумію, що це було великою помилкою: якщо почала б я тоді, сьогодні мала б набагато більше.
Не варто витрачати час на свої переживання та невпевненість. Закривайте очі на свої підозри про те, що нічого не вийде. Чому зупинятись тільки тому, що здається, що тобі не вдасться?”



Зараз дівчина працює у трьох вищезгаданих напрямах: приватні зйомки, блог та школа.  
Кожна сфера дає їй потрібні знання та навички, природна допитливість – розширює світогляд і з юної студентки формує досвідченого професіонала. Всебічно розвиватись, невтомно практикуватися та заявляти про себе – ось що потрібно для того, аби відхопити свій квиток у велике майбутнє.

...то поділися з друзями:)
  • 27
    Shares
  • 27
    Shares
Записи створено 7

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх