STUDLAVA, що відбулось за рік?

009

На календарі 10 травня, надворі сонячний день. Ти сидиш на парі й навіть не підозрюєш, який сьогодні день. У Німеччині святкують День книги, у Таїланді День хлібороба, а у STUDLAVA День народження.

365 днів студенти мають прямий зв’язок до кар’єрних можливостей: програми практик, стажування та актуальні пропозиції роботи.

STUDLAVA — приклад синергії студента, викладача та випускника університету, які втілили ідею у життя.

Олеся: “2 роки тому я не знала нічого про ІТ, стартапи, технології. В мене не булодосвіду, інвестицій і я навіть код не вміла писати (та й зараз не вмію). Але було бажання і час робити щось круте.
Хто б міг подумати, що безоплатна позанавчальна діяльність в університеті приведе до посади СЕО”


Якщо Ти хочеш після отримання диплому бути не лише професіоналом у власній справі, а й цінним кадром на ринку праці, без стажувань/роботи під час навчання Тобі не обійтись. Потрібно використовувати безтурботні студентські роки задля власного розвитку. Зараз Тобі не потрібно глобально задумуватись що з’їсти, що одягнути, куди піти чи де жити. Тебе підтримують батьки та варто задуматись про незалежність.

Власне, STUDLAVA має на меті допомогти кожному студенту отримати досвід під час навчання, розпочати кар’єру, щоб не боятися спробувати себе.

Якщо говорити про команду, яка працює, що отримати досвід було легше, своєю думкою поділився СТО, Олександр:
“В нас кльова, енергійна і різностороння команда. За два роки ми пройшли дуже цікавий шлях і збудували тверду основу для росту. Вітаю команду та всіх, хто долучився до проекту, з Днем народження! Приємно працювати в команді людей з вогнем в очах — так тримати і тільки вперед!”

 

Наша основа — Студенти
На сайті зареєстровано 4000 студентів, з них 103 студенти розпочали кар’єру після реєстрації. Поки Ти читаєш статтю, їхня кількість може збільшитись на 10 чи 15 людей. Чому так? Бо студент студенту поганого не порадить (та це вже інша історія;).
За статистикою STUDLAVA, найбільше молоді зацікавлена у категоріях “Навчання”, “Управління проектами” та “Адміністративна”. Звісно, ідеальний тип роботи “Початок кар’єри”, “Офіційне працевлаштування” на неповний робочий день.

Що між типами та категоріями спільного? Найпопулярніші вакансії: контент-менеджер, менеджер з продажу, адміністратор (в готель чи заклад харчування).

Наша опора — Працедавці
За 1 рік на сайті зареєструвалось 300 компаній, вже 301. Тепер 97 компаній мають поповнення в командах:

  • Банківська;
  • ІТ;
  • Обслуговування;
  • Адміністрування;
  • Маркетинг;
  • Переклад…

(і це лише декілька з довгого списку)

Працедавці розуміють, що студенти важливі на ринку праці. Вони не мають досвіду, але готові вчитись і в цьому їхня перевага.

Що з вакансіями? Протягом 365 днів на сайті створили 801 вакансію, а зараз активних — 160.

Ми у Соцмережах
Ми спілкувались з Тобою на сторінках у Фейсбук, Інстаграм, Телеграм, де Ти з легкістю відслідковуєш кар’єрні події, ярмарки вакансій. Можеш просто з нами поспілкуватись.
На Ютуб — можеш переглянути відео студентів. які розпочали досвід під час навчання на 2, 3 чи 4 курсі.


Факти:
– Посіли 1 місце на Інноваційній весні 2017, яку організовували Львівський ІТ кластер і Львівська міська рада;
– Відвідали 9 кар’єрних подій;
– Провели 5 власних події (про резюме, співбесіду та про людей, які змінили професію);
– 3 людей закінчили стажування у STUDLAVA, а 2 ще проходять.

Ти ніколи не знаєш, що трапиться з Тобою завтра, тому потрібно бути готовим до всього сьогодні. Використай студентський час на повну. Це не означає, що Ти маєш вдень ходити на пари, а ввечері лише на вечірки. Навколо відбуваються події, які допоможуть покращити Твої soft skills. Ти ж знаєш, що немає межі досконалості;) Тим більше, саме час отримати досвід. Стажування, підробіток чи серйозний кар’єрний старт. У Тебе є все, тому #Спробуйсебе

...то поділися з друзями:)
  • 2
    Shares
  • 2
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх