Випускник? Отримай роботу з цим планом

Випускник? Отримай роботу з цим планом

Ти на останніх курсах університету, хочеш розпочати кар’єру і працювати за спеціальністю?  Тоді ці три прості кроки для тебе.

4, а то й 6 років ти піддаєшся рутині: лекції, практичні, індивідуальні та курсові проекти, сесії і так кожного семестру. Через кілька місяців після закінчення навчання, подобається це тобі чи ні, доведеться поринути з головою у роботу в реальному світі.

Коли в твой голові з’являється тривожна думка:”Боже мій! Що ж робити далі?”, ти починаєш шукати роботу. Ти вже сформував свою присутність в соцмережах, створив список чудових компаній, в яких би хотів працювати та навіть розпочав надсилати своє резюме.

Але ти досі ставиш собі питання: “Що ще я можу зробити, щоб досягнути успіху?”

Тож яким має бути план дій, що отримати роботу одразу після закінчення університету? Кар’єрні фахівці рекомендують дотримуватися наступних кроків, щоб не витрачати час час даремно, бо він пролетить дуже швидко.

Крок 1: Заплануй зустріч з кар’єрним консультантом твого університету

Хоча цей крок може видатися необов’язковим, але, насправді, це найважливіше що потрібно зробити. Якщо ти не хочеш розпочати свою кар’єру з хибної роботі чи галузі, то варто поговори з професіоналом про свої навички та інтереси. Зрештою, це те для чого створені відділи працевлаштування ‒ тому, використовуйте їх. Дивовижно, але така цільова розмова може відкрити для тебе нові бажання, здібності, хвилювання і перешкоди. Перед зустріччю з кар’єрним консультантом зроби власну оцінку ситуації, дай собі відповіді на три питання “Що мені вдається?”, “Що мені подобається?”, “Які існують можливості?”, це допоможе тобі вести розмову.

Крок 2: Визнач свою мережу контактів через формування

Ти, напевно, чув як корисно зав’язувати контакти з випускниками і це правда. Перед тим як ти розпочнеш відправляти електронні листи чи телефонувати незнайомим людям, варто поговорити з твоїми існуючими контактами. Так ти зможеш визначити хто найімовірніше допоможе знайти тобі роботу або познайомить з тими, хто зможе.

“Створи список контактів людей з якими ти вже працював, твоїх друзів і друзів твоїх друзів”, каже Моніка Міцці, кар’єрний консультант Resume Genius. “Достукайся до цих людей, запитай чи вони зустрічали десь відкриті вакансії, які можуть тобі підійти або ж можуть звести тим, хто наймає на роботу”.

Визначивши список своїх поточних контактів, ти будеш знати, коли він вичерпається і коли тобі потрібно буде розширити свою мережу для пошуку найкращих можливостей працевлаштування”.

Крок 3: Познач у календарі події створені для формування мережі контактів, які ти плануєш відвідати

Якщо ти ще навчаєшся на останніх курсах, то, мабуть, дуже заклопотаний. У тебе навчання, написання дипломної роботи, чи можливо, вже працюєш або стажуєшся.

У будь-якому випадку, “реальний світ” про який ми говорили раніше наближається, тому тобі варто починати спілкуватися з роботодавцями та впливовими людьми галузі, яка тебе цікавить.

Весна ‒ це період, коли в університетах відбуваються різного роду ярмарки кар’єри, де компанії презентують себе та представляють свої програми залучення студентів та недавніх випусників.

Перед тим як відвідати такий захід поцікався, які саме компанії там будуть представлені і постарайся дослідити ці компанії. Що саме потрібно знати про компанію? Не можливо дізнатись все, але ти можеш дізнатись в загальному чим займається компанія, які продукти випускає чи які надає послуги, хто є її клієнтами, яку місію вони намагаються досягнути (якщо така є). Знаючи це, ти будеш виглядати для рекрутера привабливим кандидатом.

Чим більш проінформованим ти здаватимешся, то більше шансів потрапити на співбесіду і пізніше отримати роботу в цій компанії . Не забудь взяти з собою резюме. Поради, які допоможуть скласти правильне резюме, читай у статті Резюме на роботу: поради, які, справді, працюють.

За матеріалами: Get a job by graduation with this plan

 

...то поділися з друзями:)
Записи створено 33

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх