Як студенту розпочати кар’єру

team-brainstorm-in-modern-office_925x-min_(1)_(1)

Перед тим як студенту розпочати кар’єру та стрімко підніматись соціальним ліфтом потрібно розібратись у собі: позитивних та негативних сторонах, звичках, а ще приділити час колу спілкування.
Для цього варто пройти 4 етапи, які допоможуть Тобі реалізувати себе професійно. Ти можеш записувати результати на листку чи смартфоні, щоб мати повну картину й знати в якому напрямку розвитку рухатись.

Хто Ти по життю
Перш за все, визнач, хто Ти по життю: митець, інженер, математик, технолог… Тобто знай точно гуманітарій Ти чи технар. Чітка позиція допоможе рухатись правильним кар’єрним курсом та шукати можливості виключно у Твоїй сфері. Як визначити до якої частини належиш? Слухай себе, а ще можеш пройти кілька класичних тестів, на кшталт Клімова.

students-working-on-project_925x-min_(1)_(1)
Які у Тебе життєві цінності

Це основа основ. Ти можеш навіть не підозрювати, поки не задумаєшся, що маєш стільки життєвих цінностей. Сюди входить:

  • Розуміння — як Ти ставишся до інших та реагуєш на критичні ситуації. Це допоможе налагодити контакт, особливо з майбутньою командою, з якою Ти пліч-о-пліч щодня будеш наближатись до результату;
  • Дисципліна — це особливо стосується зворотнього зв’язку в роботі (feedback) та встановлення кінцевих термінів виконання (deadline). Потрібно бути не лише пунктуальними, але й об’єктивними у встановленні завдань;
  • Оптимізм — він присутній навіть найбільшим скептикам. Позитив у спілкуванні та веденні справ допоможе Тобі чітко розуміти ситуацію, навіть якщо на перший погляд здається, що на Тебе чекає провал;

Поділись вподобаннями
Пригадай, що колись викликало посмішку на Твоєму обличчі. Це може бути колекція міні-автомобілів, написання історій, катання на велосипеді. Справді, виділи кілька хвилин, щоб пригадати заняття, які були у Твоєму дитинство. Ці захоплення можна втілити зараз, бо найкраща робота — займатись улюбленою справою. Тим більше з вищою освітою та розумінням ринку це зробити легко. Раптом Ти створиш стартап, аналогів якому немає. Допоки не спробуєш — не будеш знати, еге ж?

Використай навчання
Останній, проте не менш важливий пункт. Якщо Ти з першого курсу знаєш, що навчаєшся на своїй професії — все круто, якщо ні — ще можна все змінити. Повір, кинути університет — не варіант. Ти не Білл Гейтс чи Стів Джобс. Як не крути, освіта дає Тобі базу, а в який бік її розвивати — залежить виключно від Тебе.

giphy
Бонус: Встановлюй бізнес-зв’язки. Відвідуй тематичні події, лекції, презентації. Не так складно виділити кілька годин ввечері, щоб послухати історії з життя чи бізнесу та знайти друзів за інтересами. Рапом Твої якості співрозмовника сподобаються рекрутеру чи СЕО компанії, а Ти про це навіть не знатимеш. Невимушена атмосфера дозволяє Тобі почуватись впевненіше.

Давай, Ти можеш з легкістю розпочати кар’єру. Основне — не лінись назустріч власному розвитку. Тим більше, вакансії для студентів без досвіду знайти не проблема, адже є STUDLAVA.
Давай, #Спробуйсебе

...то поділися з друзями:)
  • 2
    Shares
  • 2
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх