Як створювати інновації в освіті: від дошкільнят до студентів

IMG_6093

Перед нами сидить Наталя Табачин — успішна людина, економіст, підприємець, яка робить зміни в освіті. Як і коли вона визначилась у кар’єрній сфері? Чи думала вона ким стане після диплому? Ми взяли інтерв’ю в Наталії, щоб все детально дізнатись. Запрошуємо до читання.

“В Україні той період, коли держава може впроваджувати нове: обладнання, програми. Тренд йде до того, що все стане модернізоване.”

Маленькими кроками освіта починає вчити думати та розвивати власні ідеї.

Шлях до новацій

Важко сказати, яку професію потрібно мати, щоб робити інновації у сфері освіти. Це поєднання економіки, менеджменту, зв’язків з громадськістю та технологій.

“Я навчалась на факультеті економічної кібернетики. З 4 курсу почала працювати.” Перша робота — бухгалтер. Згодом Наталія працювала у великій корпорацій, пов’язаною з сектором громадського харчування (ресторани). Вона й думати не могла, що займеться освітою.

Навчання в університеті важлива частина життя. Це формує ком’юніті, з якими Ти, можливо, колись будеш робити спільні проекти.

Чим живуть першовідкривачі

Кожен день Наталїі не схожий на інший. Це і ведення проекту, спілкування з партнерами, реклама, підтримка спільноти, відвідування тематичних заходів.

“Я засновниця та координатор NravoKids субпроект компанії Nravo (найбільшої незалежної студії в Україні по створенню мобільних ігор).”

BeFunky-collage
Вони випустили 4 гри для дітей  дошкільного віку. Перша гра, яку випустили “Хто у горах?”/ Мали спільну роботу з Кузьмою Скрябіним, який записував пісні для гри “Всяка Музяка”. У неї більше 100 000 завантажень на кожній платформі google play та apple store, їхня найуспішніша. Була гра “Світ добра” спільно з Microsoft та “Busу Wheels” з компанією Київстар.“

“Розповідаю про EdPro інтерактивні панелі (такий собі планшет XХXL).”

До нього локалізували програмне забезпечення українською мовою від угорських видавців Mozabook (Mozaik Digital Learning). Програма будь-яку книгу робить реальною: можна додавати аудіо, відео файли в розділи, а також вкладати 3D моделі. Зараз вони співпрацюють з видавництвом “Ранок”, які створюють збагачені онлайн-видання з додатками відео, аудіо, об’ємних моделей.

Як бачиш, щоб робити щось нове, не достатньо володіти однією професією. Життя вимагає поєднувати в собі багато навичок.

– Як Вам працювати на два фронти: спілкуватись з дітками та знаходити спільну мову зі сферою освіти?

“З владою більше спілкується мій чоловік Андрій Табачин”. Ми отримали від нього коментар: “Зі зміною освіти працювати легко. Ми робимо все прозоро, бо так і має бути. Ми знаємо, що потрібно створювати. Влада підтримує такі ініціативи”.
IMG_5880

“Не було складно привносити новаторство в освітній системі, адже ми робили те, що потрібно.” В Україні не було якісних продуктів, а попит залишався.

Поради для майбутніх новаторів

В університеті Ти вчишся швидко знаходити інформацію, засвоювати її та правильно використовувати; а оточення допомагає визначитись у житті. В будь-якому випадку це важливий етап, який формує ком’юніті, з якими, можливо, колись будуть створені власні проекти або спільна праця у великих корпораціях.


“Я вважаю, що всі студенти останніх курсів мають працювати, щоб зрозуміти як влаштований бізнес або створювати власний. Вся теорія, яка не спробувана на практиці так і залишається теорією…Не все в реальності так як ми вчимо чи робимо підрахунки великих моделей. Потрібно шукати, де використати свій теоретичний багаж.”.

Для того, щоб залишатись в тренді професій та створювати нове

  • Слідкуй за трендами — будь в курсі чим живе світ;
  • Випереджай освіту — не чекай, щоб Тобі хтось запропонував новий освітній курс, а одразу йди на те, що Тобі необхідне;
  • Завжди вчись, бо все змінюється — короткотривалі курси допоможуть Тобі ввійти у стрімкий ритм життя, адже ніхто не буде чекати 6 років, щоб використати теоретичні знання;

Тобі все під силу.
#Спробуйсебе

...то поділися з друзями:)
  • 77
    Shares
  • 77
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх