4 людини, у яких потрібно запитати пораду, перед тим як міняти роботу

Зміна кар'єри

Якщо Ти хочеш змінити кар’єру чи можливо почати шукати роботу не за фахом, Ти можеш сумніватися у правильності свого вибору. Правда полягає у тому, що не існує жодного способу впевнитися на 100%, але Ти можеш отримати корисні поради ДО того як вирішиш зробити зміни. Потрібно знайти всього чотирьох людей, з якими варто поговорити, перед тим як наважитися на кар’єрні зміни.

Люди, які пройшли такий же шлях, яким Ти хочеш піти

Перше, що Ти помітиш, коли озвучиш своє бажання про зміну фаху: люди, які мають для Тебе найавторитетнішу думку, не мають жодного досвіду у роботі, яка Тебе цікавить.

Не зважаючи на це, вони будуть Тебе заохочувати чи знеохочувати з такою пристрастю, що Ти можеш швидко забути, що все що вони говорять, грунтується на припущеннях і чутках.

Уникай прийняття рішення, базуючись на такій інформації.

Найкращий спосіб розпочати нову кар’єру з реалістичними очікуваннями ‒ це поговорити з людьми, які не тільки працюють у галузі та на посаді, яку Ти хочеш займати, але й які прийшли до неї, через зміну кар’єри.

Вони зможуть поділитися перевагами, недоліками, перешкодами та можливостями при входженні у галузь з іншої або у старшому віці, ніж це зазвичай трапляється.

Люди, які роблять роботу, про яку мрієш Ти і люблять її

Звідки Ти знаєш, що Тобі буде подобатися Твоя посада? Отримай пораду від людини, яка вже виконує цю роботу і вона їй до вподоби.

Очевидно, вона скаже Тобі, що ця робота крута і захоплююча, але мета вашої розмови інша. Тобі не потрібен її дозвіл для зміни кар`єри, Тобі потрібно з’ясувати, що саме їй подобається у посаді і перевірити чи ті завдання, обов’язки та цілі ‒ це те, що Тебе захоплює та надихає.

Тобі також варто врахувати відмінності у ваших особистостях. Якщо у вас схожі цінності, інтереси, робоча етика, погляд на життя, ймовірно, Тобі сподобається виконувати ту саму роботу. Якщо ж ви є протилежностями, це може означати, що Ти не настільки сумісний з цією посадою, як особа з якою Ти розмовляєш.

Люди, які роблять роботу, про яку мрієш Ти і ненавидять  її

Разом з тим, Тобі потрібно поговорити з тим, хто ненавидить свою роботу. Це може звучати як найбезглуздіша порада при зміні кар’єри, але це єдиний спосіб отримати уявлення як виглядає робота, яка Тобі наче подобається.

Пам’ятай: розмовляти з цією людиною Тобі потрібно за своїм планом. Ти не хочеш почути її думку щодо того чи Тобі варто змінювати роботу – вони, безумовно, порадять Тобі не входити у цю галузь.

Замість того зверни увагу на те, що вони перераховують у якості недоліків. Чи це те ж, що Тебе дратує чи засмучує? У вас схожі темпераменти чи цінності? Якщо ні, то можливо ця посада ‒ саме для Тебе, хоча та людина не може її терпіти.

Люди, які зараз там, де Ти хочеш бути через певний час

Нарешті час вийти за межі людей, які виконують роботу, що Тобі подобається. Знову ж таки: це може здатися марною тратою часу, але запитай себе: чому Ти хочеш розпочати нову кар’єру?

Є ймовірність, що Ти хочеш зробити це, щоб відчувати себе щасливо, успішно, усвідомлено. Тому важливо отримати консультацію від людей, які живуть щасливим, успішним життям, незалежно від того, що вони роблять у житті.

Можна подумати, що як тільки Ти отримаєш роботу своєї мрії ‒ життя одразу стане вражаючим. Тим не менш, ми всі знаємо людей, які виконують наче роботу мрії, але разом з тим є втомленими та виснаженими.

Погляди на майбутнє, ставлення та світогляд ‒ є ключовими для досягнення успіху, тому знайди людину, яка Тобі імпонує і поговори про її ставлення до роботи, трудову етику, загальний погляд на життя. Перейми цю поведінку, і скоріш за все, Ти бедеш насолоджувати успіхом та щастям, навіть якщо вирішиш, що зміна кар’єри не вирішує усіх Твоїх проблем.

Джерело: The 4 Best People to Get Advice From Before Making a Career Change

...то поділися з друзями:)
  • 73
    Shares
  • 73
    Shares
Записи створено 33

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх