Як поводитись в соцмережах, щоб знайти роботу

Як поводитись в соцмережах, щоб знайти роботу

Надмірна активніcть у Facebook поставила хрест не на одній кар’єрі. За даними WSJ, 43 % роботодавців США зізналися, що змінили свою думку про кандидата в гіршу сторону після того як відвідали його сторінки в соцмережах. І тільки 19 % сказали, що інформація справила позитивне враження про шукача.

Більшість українських HR-фахівців та роботодавців також перевіряють аккаунти потенційних співробітників. Але моніторинг профілів в соцмережах стосується тільки офісних працівників ‒ активність у соцмережах претендентів на посади касирів та продавців роботодавців не цікавить.

Говорити про роботу

За обговоренням важливої для галузі теми можуть спостерігати не тільки твої друзі, але і рекрутери: якщо ти писатимеш коректні коментарі по справі у таких обговореннях — це стане твоїм плюсом.

Для деяких професій — медіа, реклама, продажі — важливий також список контактів, тому роботодавці звертають увагу на те, чи багато у кандидата друзів по роботі. У SMM-фахівців і піарників навіть просять дати посилання на акаунти в соцмережах. Так оцінюють рівень ведення дискусій та наявність потрібних контактів.

Бути учасником груп

Щоб знайти роботу, достатньо бути учасником профільних групах. Знайти такі групи можна простим пошуком або подивитись в яких групах сидять твої колеги. Крім груп, варто підписатися на офіційні сторінки профільних ЗМІ, особливо англомовних — їх наявність в твоєму профілі додасть йому цінності.

Не ображати роботодавця

Пости про те, як кандидат втомився працювати, створюють негативне враження про роботодавця. Більшість HR-фахівців замислюються про те, чи варто кликати таку людину на співбесіду.

Це саме стосується  негативних відгуків про теперішнього роботодавця — людина, яка виносить сміття з хати і постійно скаржиться, вважається не найкращим претендентом. Тому ниття і скарги на життя варто залишити для посиденьок з друзями.

Ретельно відбирай фото

У полі зору роботодавця опиняється вся інформація, яку ти публікуєш у відкритому доступі. Ступінь допустимої відвертості залежить і від сфери діяльності людини. Люди мистецтва можуть викладати двозначні фото — швидше за все, до цього поставляться з розумінням, як і до постійних селфі милої секретарки. Але якщо ти претендуєш на серйозну посаду, варто строго фільтрувати контент на своїй сторінці.

Писати оптимістичні статуси

Варто також звернути увагу на тон своїх публікацій: переглянь чи присутні у твоєму профілі нецензурні висловлювання, записи з граматичними помилками, песимістичні статуси. У надмірній кількості вони створюють негативне враження про кандидата.

«Неприємне враження складається, коли пишуть, щось на кшталт, як хочеться швидше піти  з роботи, як вона вже набридла, і інший песимізм типу „ненавиджу весь світ“», — кажуть люди, відповідальні за пошук співробітників.

...то поділися з друзями:)
Записи створено 33

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх