3 поради пошуку роботи для випускників

nadir-balcikli-118-unsplash-min

Тримай практичні поради, щоб використати диплом після 4/6 років за призначенням.


Червень для випускників — час тріумфу, час отримання диплому, а отже визнання власних досягнень та чергового нападу думок, чим займатись далі.

Порада #1 Переведи подих.
Попереду на Тебе чекає блискавична кар’єра, немає сенсу будувати плани на 10 років наперед. Технології швидко змінюються й Ти не можеш передбачити майбутнього (хіба Ти Ілон Маск). Професії та посадові обов’язки швидко змінюються. Готуйся, що за час кар’єри Ти далеко не один раз будеш навчатись та змінювати напрями власних навичок.

Професійна стежка — не рівна дорога, у ній криється багато різких поворотів, які можуть занести кудись не туди. Тобі потрібно готуватись до експериментів, щоб якнайкраще розкрити власні таланти.

Порада #2 — Готуйся до змін

Думки “Що робити після диплому” з’являються не лише у Тебе, а в більшості випускників, які проводять 4/6 років у штучному середовищі “університет-друзі-дім”. Ти можеш не до кінця розуміти як виглядає реальне життя за межами цього кола.

Коли Ти виходиш в справжнє життя розумієш, що реальних навичок для роботи у Тебе немає. Справді, звідки їм з’явитись, якщо протягом 4/6 років Ти вчиш, зазвичай, теорію.

Є лише один вихід з ситуації. Якщо Ти хочеш мати практичні навички для професійного росту, почни з малого — піди на стажування чи роботу. Їх Ти можеш знайти на studlava.com, де всі вакансії не вимагають досвіду.

Порада #3 — Завжди вчись
Ти маєш залишатись в центрі актуальної інформації, нових технологій. Не розраховуй на те, що формальна освіта зробить з Тебе професіонала без жодних додаткових зусиль.
Які напрямки Тобі варто розвиватись? Читай нижче:

  • Технічні навички
    Ми не здивуємо Тебе такою порадою, але нагадаємо всю її важливість. Ніхто на меті не має робити з Тебе знавця коду, але Ти маєш знати, які програми та техніку використовувати у власній професії. Навчись нею користуватись, щоб мати переваги серед інших студентів.

  • Особисті навички
    Будь особистістю, не бери до прикладу Стіва Джобса, який покинув університет та створив інноваційний продукт, бо таких людей одиниці. Ми віримо в Твою унікальність та краще запевнитись у власних силах.

    Ти розумієш, що з розвитком технологій багато роботи будуть виконувати електронні залізяки. Щоб Твій вклад в роботу був важливим, навчись ще під час студентських років правильно подавати інформацію, спілкуватись з іншими та працювати в команді, адже Тебе (в більшості випадків) не одразу візьмуть на керівну посаду.

  • Постійне зацікавлення
    Твої інтереси та вміння навчатись — незамінній складові, які допоможуть Тобі завжди бути на піку трендів. Цікався додатковими сферами, конференціями, трендами, які допоможуть розвиватися. Зроби це власною звичкою.

    До речі, Ти можеш малювати, брати уроки танців чи зайнятись спортом. Основне — не сидіти на місці. Не перетворюй власне життя після диплому у режим “робота-сон”.

Вимикай паніку, насолоджуйся днем вручення дипломів. Відпочинь та берись до роботи. Її легко знайти. Просто #Спробуйсебе

...то поділися з друзями:)
  • 5
    Shares
  • 5
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх