“Квітливіші, швидші, кращі”©

stefan-stefancik-257625-min

Ми всі йдемо до мети наполегливо та щиро віримо у власні сили. Потім зіштовхуємось із завданнями, що не завжди нам до снаги. Що з цим робити? Чому Ти сам не можеш виконати всю роботи? Здається, не складно придумати завдання, проконтролювати. Ба навіть, часом легше зробити самому, аніж довго пояснювати комусь іншому.

Вважаєш, що так скоротиш час та пришвидшиш термін виконання? Якраз навпаки. Ти швидше виснажуєшся й бажання робити наступні проекти в Тебе немає, та й, може, часом продумуєш кинути все й знайти щось інше. Щоб такого не траплялось, Тобі необхідна команда. Так, можеш витратити тонну часу, щоб її знайти, але повір, воно того варте. Опираючись на книгу Ч. Дахіґґа “Кмітливіші, швидші, кращі. Секрети продуктивності в житті та бізнесі ” даємо Тобі курс на правильне використання власних ресурсів.

Чи варто когось шукати? Ти можеш вічно відкладати, бо уявляєш як довго буде йти пошук однодумців. Не бійся, вона Тобі необхідна. Ввімкни улюблений трек, розслабся і подумай добре. Зваж усі “за” та “проти”. Уяви як класно приходити вранці, обговорювати питання, які горою навалились та ділитись думками. Тебе підтримають та допоможуть вказати правильний підхід до питання. Не зволікай. Вимкни трек і починай.

Команда. Будь готовий виконати велику пошукову роботу, щоб підкорити серця усіх та створити dreamteam. Спочатку подумай, хто вони — учасники Твоєї команди. Чи потрібно їм бути супер героями, профі своєї справи чи просто людьми, що відкриті до всього нового. Залежить від Тебе, з ким хочеш працювати.

Зосередження. Віднайти Дзен можна по-різному. Є два варіанти:

1. Якщо Ти непосида й не можеш віднайти точку опори, щоб ідеї як лавина зрушилась на Тебе — це нормально. Влаштовуй собі короткі перерви: після 30-40 хвилин робочого процесу, відпочивай 10 хвилин. Відпочивай. Ми маємо на увазі приготування Твого улюбленого напою, читання коміксів, розмови — будь що, щоб Ти розвіявся й дав мозку відпочити.

2. Ти митець та довго обдумуєш кожне рішення — круто! Так в Твоїй голові засідає думка й Ти крутиш-вертиш нею та отримуєш результат. Не забувай після цього вдало відпочити та й винагородити себе за вдалу ідею теж можна. Це надихне Тебе ще більше та наблизить до ще кращих результатів.

Визначення мети. Думав-думав і надумав. Чому так важливо мати мету? Не тому що це в тренді, а тому, що таким чином Ти прокладаєш собі напрям,в якому рухатимешся й надалі “варитимешся”. Не забувай, що потрібно ставити собі реальні речі. Так, трішки помріяти й завищити планку можна, але не перестарайся, Тобі ж потім її виконувати.

Керування людьми з процесами. Гадаєш легко пояснити ідею з Твоєї голови? В жодному разі. Інколи люди вчаться цьому роками, тому не сумуй. Спочатку добре подумай, що хочеш отримати. Можеш намалювати ціль та шляхи її отримання. Також добре працює варіант переказування. Сформулюй думку та розкажи її другу. Він зрозумів ідею? Так тримати.

Прийняття рішень. Складний, навіть переломний час. Ти не знаєш, що добре, а що погано. Можеш так робити далі, але відштовхуватись варто від протилежного. Прорахуй, що Ти втратиш, а тоді дій.

Новаторство. Йти перевіреними стежками, безумовно, легше, проте хіба так цікаво? Ми не спонукаємо Тебе йти в непроглядні хащі й шукати вихід з ситуації так, але можна трішки звернути з протоптаної стежки, щоб спробувати щось нове. Це ж так цікаво бути першовідкривачем.Уявляєш, можеш стати Колумбом нашого часу й зробити переворот — надати світу нові підходи до роботи і все це через друзів, що допомогли Тобі, бо Ти повірив їм. Експериментуй!

Без навичок у сфері менеджменту можна легко збудувати проект, але вдалим він стане лише з командою, яка розділятиме Твої думки. Не лінуйся знайти час та приділити увагу людям, які будуть разом з Тобою завжди.

...то поділися з друзями:)
  • 4
    Shares
  • 4
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх