Мозок, працюй!

jesse-orrico-60373-min

Інтелект — наша основна зброя, яка часом може підвести. Ти помічав, що забуваєш елементарні речі: як називається улюблений предмет, назву прочитаної книги чи де лежать ключі від дому?

Такі явища звичні, оскільки в століття розвитку штучного інтелекту ми менше зважаємо на розвиток особистий. Вважаємо, що краще створити надзвичайно розумного робота й пишемо задля цього тисячі стрічок коду замість того, щобпросто сісти з чашкою ароматного какао та почитати. Чому ж так трапляється? Не можна сказати, що цим процесом керує лінь. Ми просто часом не звикли приймати те, що на поверхні й готові годинами шукати прихований зміст. Справа в тому, що ми не використовуємо пам’ять правильно.

Вже давним давно люди знали, що існує три види пам’яті.

Перший — короткочасна або більш знана як миттєва. Їй властиве швидке запам’ятовування інформації. Вона відтворюється та швидко “стирається”.

Другий — довготривала. Основною функцією є зберігання інформації на довгий період часу. Її використовують з метою подальшого відтворення. До неї легко додаються нові знання й обізнаність збільшується.  

Третій — оперативна. Суть в тому, що Ти дізнаєшся інформацію й мозок сам генерує, коли її використати.

Безперечно, незважаючи на багату класифікацію, пам’ять потрібно тренувати. Ми наводимо низку порад, щоб завжди бути в тонусі.

“З’їж жабу”. Ти любиш відкладати, особливо важливі справи в далекий кінець списку справ або взагалі їх не робиш? Такі експерименти не варті витрачання сил, оскільки Ти маєш бути ефективним. Введи в звичку всі нудні та складні справи робити вранці. Так Ти звільниш день для себе та займатимешся улюбленими справами.

Обирай час правильно. Молоді краще вчиться в обід — загальновідома істина, яку потрібно цінувати.

Пиши. Навіть якщо Ти завжди все пам’ятаєш, все-одно записуй. Це стимулюватиме Тебе до покращення. Звичні обсяги інформації відкладатимуться в Твоїй голові легко й все за кілька тижнів Тобі не складатиме труднощів вивчити великий семінар чи якусь поему.

Вийди за рамки. Спробуй писати протилежною рукою, складати вірші, співати, зайнятись спортивним орієнтування. Так, Ти не займався цим раніше, але ж що заважає спробувати. Уявляєш, скільки однодумців Ти знайдеш.

Заохочуй себе. Як виявилось, чашки кави достатньо, щоб розбудити мозок та концентруватись на деталях. Так само шматок улюбленого шоколаду підніме настрій. Вибирай, що Тобі ближче о душі й використовуй як найкращу мотивацію, що просуває Тебе до хорошого результату.

Спілкуйся багато. Тут немає вікових обмежень, у пригоді стануть всі. Маленькі дітки навчать Тебе звертати увагу на деталях та бачити прекрасне у буденному. Дорослі ж поділяться мудрістю та здобутим досвідом. Бачиш, переваг у всьому.

Класика — наше все. Музика впливає на нашу поведінку, а класична музика на здатність до запам’ятовання. Вона розвиває уяву та допомагає зосереджуватись на важливому.

Асоціюй. Фантазія — наш рушій, який додає креатив до сірих буднів. Вона допомагає знаходити нестрандартні рішення з типових ситуацій та проявляти власні навики краще всіх.

Радимо Тобі вибрати поради до душі та ввести їх в щоденний список справ.

 

...то поділися з друзями:)
  • 8
    Shares
  • 8
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх