Хайп, стартап і Макс

макс

               Сьогодні мова піде про майбутнього програміста, який розпочав власний бізнес.                                                Читай його історію, мотивацію та труднощі.

“Хочу бути молодим і вже чогось досягнути. Вважаю: чим раніше почнеш — тим більше в Тебе буде часу”.

Знайомся — це Макс, типовий представник покоління Z, який не хоче працювати на дядька, а створювати власні інноваційні продукти, бо коли як не зараз. 

Хлопець навчається на 2-ому курсі кафедри Інтернету речей у Львівській політехніці. Він не хоче рівнятись на інших та ставити Стіва Джобса чи Ілона Маска собі в приклад. У кожного свій життєвий шлях.

Макс черпає натхнення в статтях про інших, таких ж запальних максималістів, які не бояться пробувати. Склалась сучасна тенденція, що молодь пробує, не боїться падати. Чим раніше розпочнеш, Тим швидше отримаєш досвід навіть через багато невдач. 

Його надихають історії інших:
– 18-річний хлопець, який продав власний бізнес корпорації Microsoft та їздить на перемовини з інвесторами на власному Ламборджині;
– ютуб-канал “Трансформатор”. У ньому мільйонер веде блог, знімає інтерв’ю з відомими людьми;
– бізнес література.

“Такі люди мене мотивують. Одразу виникає бажання залишити в житті щось після себе.”

Стартап. З чого все почалось
Як би банально не звучало, але двоє друзів не мали де сфотографуватись надворі. 
Ти можеш щодня гуляти й шукати локації де зробити фото, а Максим вирішив цю проблему розв’язати. Як бачиш, не потрібно ламати мозок на брейнштормах. Озирнись навколо, що Ти хочеш, чого Тобі не вистачає? Зроби цій проблемі рішення.
“Всі фотографуються в УКУ, біля Оперного театру, їдуть в аеропорт заради кількох кадрів. Чому немає карти з позначками класних місць. Ця проблема здалась нам актуальною. Згодом, дослідивши ринок, ми дізнались, що ледь не кожен 2-ий блогер стикається з такими труднощами.”

Від ідеї до дії
“У нас була класна ідея, але що з нею робити далі?” І на це питання Макс отримав відповідь. Його друг розповів про набір на Startup school university edition. Рішення прийшло одразу: “А чому б і ні? Можна спробувати. В будь-якому випадку залишиться досвід.” 

Як результат, за 2,5 місяці команда дізналась як розвинути стартап від ідеї до реалізації. “Ми пройшли основні етапи прототипування, бізнес-моделі, маркетингу та знайшли свою нішу. Зараз у нас є Felix


До чого приводять мрії
“Школа закінчилась в кінці листопада. Зараз ми завершуємо роботу над бета-версією продукту та бачимо перспективу розвитку. Ми не отримали призового місцями. Йшли туди задля нових знань та досвіду, а не за перемогою.”
У проекті Макс сидить на двох кріслах одразу, адже є СЕО (Chief Executive Officer) та Андроїд розробником. Ще у команді є Данило Федірко — веб розробник та Content Manager — Анастасія Бакуліна.

IMG_9129                                                      Фото — Вікторія Вередіна

“Ким Ти будеш за 5 років”
“Я не знав, де буду за рік, не думав, що робитиму власну справу. Точної відповіді у мене немає, зате є велике бажання рухатись вперед. Шлях мій пройде через ІТ сферу, адже за нею стоїть майбутнє”.

“Що читати, щоб почати щось робити?”
Макс знайомий з Скрам-методологією, сучасною літературою про стартапи. Читав він, щоб зібрати якнайбільше інформації, але зараз вже цього не робить. Книги — річ цікава, але в них одне й теж від різних людей, тому він вирішив йти власним шляхом без додаткових підказок. “Нехай я помилюсь, але це буде моя помилка, з якої винесу урок, а не загальні поради він різних людей”. 

Як думаєш, чому Твої друзі працюють над собою? 
“У них є бажання самоствердитись. Не бути типовими ІТ-спеціалістами, а залишити після себе згадку. “

Як зробити перший крок? 
“Просто починайте, не варто чекати. Нічого не вийде? Не страшно, бо наступного разу Ти будеш знати про підводні камені та ще раз не зробиш ту ж саму помилку. В будь-якому випадку, прокачаються soft skills. У Тебе буде розуміння як правильно спілкуватись з людьми, виділяти пріоритети та за 30 секунд презентувати так, щоб одразу усе було зрозуміло. Треба пробувати, а от коли саме, кожен вирішить для себе сам.” 

Як бачиш, все починається з досвіду.
Ти можеш читати мотиваційні книги, захоплено слухати історії спікерів на подіях та малювати в думках своє майбутнє. Є одне але — Ти ніколи не знатимеш як зробити краще та одразу відчути смак успіху, бо потрібно пробувати. Не важливо скільки невдач у Тебе буде, адже отримаєш досвід. Роби перший крок назустріч мріям, падай, піднімайся. Отримай досвід зі STUDLAVA та #Спробуйсебе

...то поділися з друзями:)
  • 81
    Shares
  • 81
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх