Мріяти чи ні? Ось в чому питання

angello-lopez-138917-unsplash

Досить жити у своїх мріях! Це всього лиш твоя фантазія! Це не можливо!

Якщо Ти справді любиш мріяти, то чути такі фрази для Тебе звичайна повсякденність. Постійно знайдеться хтось, хто захоче перервати Твій плин думок і скаже, що це можливо тільки в Твоїй голові.  Ну що ж, якщо Тобі вже набридли такі докори то саме час розібратися, мріяти це добре чи погано?

Світ належить мрійникам!

Насправді дуже гарний вислів, та чи має він підтвердження в реальному житті.  Якщо добре поміркувати, то можемо зрозуміти, що означають для людини мрії. Саме вони стають тим чарівним поштовхом, стимулом рухатись вперед.

Коли ми починаємо уявляти, як відвідуємо найрізноманітніші куточки світу, як знайомимось з новими людьми, як отримуємо роботу чи можливо переборюємо страх виступу перед великою аудиторією. Ці частинки нашої уяви перетворюються в мрії. Ми постійно прокручуємо уявні тріумфи і на підсвідомому рівні хочемо відчути ті незабутні емоції і в реальному житті.

Тож як працює цей механізм?

Мрії постійно відвідують Тебе на парах, на прогулянках, в колі рідних і друзів і Ти розумієш, що далі це не може залишатись тільки мрією, час рухатись вперед. Саме тоді Твої бажання перетворюються в стимул. Починаєш створювати резюме аби потрапити на омріяну роботу чи заробити грошей на подорож, починаєш шукати курси аби стати впевненим в собі і все ж таки виступити перед аудиторію. Одним словом, Твої фантазії перетворюються в можливості, безмежні.  Якщо мріяти про щось реальне, Ти автоматично починаєш думати й про те як досягти цього.

Звичайно, ми зараз не говоримо про прагнення зустріти єдинорогів  чи отримати запрошення до Хогвартсу від Домболдора. Хоч такі мрії теж мають місце. Вони розвивають Твою фантазію, що дуже важливо в сучасному світі, коли кожну хвилину потрібно видавати нові думки і ідеї.  А ще такі бажання не дають тобі засумувати, коли хочеться хоч трішки відволіктись від буденності.
felipe-elioenay-153695-unsplash-min

То що ж ми робимо з нашими океаном прагнень?

Все дуже просто і Ти вже, ймовірно, знаєш про ці методи, але, можливо, не повністю розумієш їх важливість.

Візьми будь-який зошит чи блокнот, а ще ручку чи олівець і занотуй все те, про що Ти мрієш, чого справді прагнеш досягти у своєму житті. Потім відклади цей список на декілька годин і прочитай його ще раз. Познач, що справді для тебе важливе, а інше викресли і перепиши знову свій список. Так Ти зможеш зрозуміти, що справді тобі потрібно і чого Ти бажаєш досягти. Буває так, що ми хочемо всього, але чи необхідно нам аж стільки?

Якщо такий спосіб Тобі не до душі, то потрібно спробувати зробити це на ватмані. Наприклад, зараз Ти —  студент, постійно в навчанні і пари це єдине, що хвилює Тебе. Але маєш мрію: отримати стажування чи влаштуватися на роботу. Досвід сам не приходить у наше життя, його потрібно шукати і знаходити, щоб після навчання не виникло питання: а що робити далі? Давай спробуємо візуалізувати це бажання, створити певну схему Твого розвитку.  Виріж з журналів картинки, які будуть асоціюватись з тими професіями, які цікавлять Тебе, або ж намалюй сам. Додаємо ще картинку резюме, проходження співбесіди і пишемо дедлайн для кожного завдання, але варто врахувати всі можливі перепони. Повісити цю своєрідну карту мрій потрібно у своїй кімнаті, тоді вона 100% стане для Тебе стимулом. І твоє бажання отримати стажування чи роботу буде завжди нагадувати про себе.

Здійснення мрії ближче ніж може здатися!

Не забувай про реальність!
thomas-lefebvre-20957-unsplash-min

Позитиву від мрії нереально багато і, мабуть, Ти вже думками далеко поринаєш у власну фантазію. Але ми маємо бути обережними! Створюючи у голові наш ідеальний світ де є все, а чого не має, може з’явитись варто тільки забажати, ми дуже ризикуємо. Не варто заглиблюватися далеко у власні фантазії. Мрії це тільки спосіб виявити те,  що ми насправді бажаємо отримати у реальному світі: чим хочемо зайнятися, що робити, куди рухатися.

Та реальний світ навколо Тебе, а не в голові. Діяти потрібно тут. Тому коли друзі говорять, що ми надто часто живемо у своїх думках. Варто задуматися чи не забагато часу приділяємо внутрішньому світові.

То ж що робити аби мрії не стояли на заваді, а тільки допомагали:

  1. Мріймо про те, що можливо досягти —  навіть, якщо це власний гольф-клуб, це справді реально;
  2. Переносимо мрії з голови на папір і визначаємо, що є в пріоритеті, неважливе відкидаємо;
  3. Продумуємо кожен крок аби бажане стало дійсним;
  4. Є план, ну то вперед до цілі!

Мріяти чи ні? Мріяти, але обережно і правильно.

...то поділися з друзями:)
  • 6
    Shares
  • 6
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх