Кочовий тайм-аут

кочовий тайм-аут (main)

Кажуть, що жодна подорож не проходить безслідно. Страшно?
В міру того як на людину наступають проблеми, хай навіть найдрібніші, чаша її терпіння та рівноваги переповнюється і загрожує вилитись у найглибше море неспокою чи непевності. Чому ж не вибити клин клином і не порятуватись морем у класичному його розумінні? При бажанні ним можуть стати і гори чи ліси.
У кожного є періоди, коли розумієш, що потрібно боротись і періоди, коли потрібно тікати. Але що робити, коли повинен вести боротьбу хоч страшенно кортить втекти? Брати тайм-аут.

Найкращий, найефективніший тайм-аут, який Ти можеш собі дозволити  ー це подорож.

Мода на подорожі, хто би що не говорив (так-так, Ювал Ной Харарі!) одна з найбільш виправданих у наш час. Можливо, кочівники з восьмого століття посміялися б із нас, проте в них у восьмому, так же як і у землеробів в десятому і священнослужителів у дванадцятому століттях не було дедлайнів, поняття 24/7 та обов’язкових щонайменше трьох щоденних стресів (хіба що мова про чуму). Мешканцям Бразилії було байдуже, робусту чи арабіку вони вирощують для найбадьорішої кави континенту.  Жоден поважаючий себе пролетарій не прописував у свою особисту карту ефективності п’ятирічний план і не клеїв вирізки з останніми станками.

У школі, коли всі втомлювались виводити на аркушах кола та риски, ми дружно вставали та робили розминку, а далі знову брались за почате. Зміна розумової активності фізичною допомагає організму відпочити. Зміна звичної обстановки новою викликає щось більше?

Навіть якщо Ти не шукаєш абсолютної переоцінки, все ж подорож допомагає поглянути на речі з іншого боку, згори (чи може з гір?).

кочовий тайм-аут (facul)

Достатньо логічно припустити, що багато хто з нас зараз знаходиться у вище описаному стресі, оскільки вкінці весни разом із кульмінацією пробудження природи спостерігається і абсолютний тріумф дедлайнів. Так чим же може допомогти перерва, якщо прямо зараз усе горить і аж проситься бути завершеним?

  • Розуміння, що для того аби вирватись із буденної рутини, достатньо від’їхати всього кілька кілометрів за місто (а бажано щонайменше кілька десятків кілометрів) як ніщо інше покаже, що навколишні події ー це лише вияв власного ставлення до ситуації.

  • Можливість познайомитися або хоча б доторкнутися, походити поруч з іншою культурою дасть змогу збагнути, чого Тобі бракує у теперішній ситуації, а якщо пощастить, то навіть здобути щось нове і перевезти нерозмитнюючи через кордон.
  • Чудернацька традиція, як, наприклад, колекціонування пакетиків цукру чи фото з приємними незнайомцями розпалить дух авантюризму, який за Твого бажання ще довго по поверненню буде підігрівати Твої найзвичніші клопоти.

  • Відвідини нових місць підживлюватимуть Твого внутрішнього космополіта або ж навпаки закріплять любов до пануючого стану речей та Твого місця у ньому, що в обох випадках добре.

І головне ー подорож дасть зрозуміти, що давні кочівники не дурні і, що подорож, сама по собі ー це захоплююча пригода, котра зі своїми труднощами рухає нас не лише по карті, а й по життю. Тож наступного разу, коли не знатимеш боротись чи бігти ー бери тайм-аут і хай Тебе підхоплює східний вітер!

...то поділися з друзями:)
  • 24
    Shares
  • 24
    Shares
Записи створено 10

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх