Обережно, рекрутери полюють на Тебе

brooke-cagle-274476-min

З кожним роком все більше компаній забувають про резюме, в пошуках кандидатів. Вони попрощались зі стандартними вимогами досвіду, бланками заяв, рекомендаційними листи. Для “гарячих” кандидатів потрібно вмикати фантазію. Не думай, що безкоштовні тренінги, семінари та дні відкритих дверей компанії роблять просто так.

Вони тримають руку на пульсі з новинками технології
Технологічна маркетингова агенція Byte London шукає людей до себе в команду через чат бота Space Gentleman. Вони відкинули всі традиційні папери для рекрутингу і за допомогою штучного інтелекту ставлять кандидату 10 питань.

Співзасновник цієї компанії Jamie Kenny зазначив, що так вони зменшують час, кошти на пошук кандидатів, а процес найму стає приємніший. Після запуску бота, зібрали 1000 заявок, з них 34 взяли на роботу. Як не крути це гарна статистика.

Створюють більше воркшопів для Тебе
Мережа міні-пекарень Bagelman минулого року повністю відмінила резюме. Їхній процес пошуку працівників виглядає так: вони влаштовують воркшоп і самі придивляються до кандидатів(не Ти шукаєш роботу, а робота Тебе).

“Люди, які чудово розповідають про себе на папері, не завжди розділяють наші цінності. Ми зрозуміли, що немає різниці, яке в людини резюме, якщо вона одразу розуміє цінності нашої компанії.”, зазначив керуючий директор мережі.

Думка експерта
Професор Кааської бізнес-школи Кріс Ровлі вважає, що компаніям потрібно підключити креатив, якщо вони хочуть мати класні команди.

Як бачиш, можна не сидіти над довгими видуманими резюме(бо де студенту набрати той досвід?), а зацікавитись компанією. До речі, можна ще податись до них на стажування. Візьми до уваги;)

Джерело: Virtual reality and Mr Men books: companies reveal their unusual recruitment tools

...то поділися з друзями:)
  • 8
    Shares
  • 8
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх