“Правило трьох”: зосередитись на найважливішому

Продутивність

Ми звикли оцінювати свою продуктивність, виходячи з кількості виконаних справ. Зробив багато – добре, зробив мало – зле.

Хороша стратегія, проте є одне “але”: часом з голови вилітає те, що в цих справ може бути різна значимість.

Який сенс у тому, що ти виконав за день дев’ять завдань із запланованих десяти, але десяте було найважливішим?

Важливо пам’ятати, що продуктивність – це не кількість галочок, гордо поставлених в списку справ, а кілька правильно обраних і доведених до кінця важливих завдань, від яких найбільшою мірою залежить успіх твоєї справи.

Саме тому, Кріс Бейлі у своїй книзі “Мій продуктивний рік” сформував таке просте, та водночас геніальне правило трьох:

“Вранці, перш, ніж почати роботу, вирішіть, які три завдання хочете виконати протягом дня”

Чому варто ввести це правило у повсякденне життя?

  • Ти зможеш усвідомлено планувати свій день

Правило трьох дозволяє розставити пріоритети і займатися,перш за все,  тим, що на сьогодні є найбільш важливим для тебе.

  • Тебе не так просто буде відволікти на дрібнички

Протягом дня нас, безумовно, що-небудь відволікає від справ і, тримаючи на столі кілометровий список завдань, не так вже й легко згадати на чому ти завершив та що довів до кінця. Правило трьох відкидає такі інциденти, адже коли в тебе лише три завдання, зосередитись на них значно простіше.

  • Неважливе швидко стане очевидним

Якщо деякі справи вже черговий раз не потрапляють у топ-трійку – це привід для того, щоб замислитись: “Можливо, варто взагалі викинути їх з голови та не витрачати на це часу?”

  • Дотримуватись цього правила надзвичайно легко

На відміну від багатьох заплутаних систем тайм-менеджменту, застосовувати так званий “закон трьох”дуже просто: потрібно всього лише вибирати три важливих справи кожен день.

Як користуватись ефективно?

  • Застосовуй до довгострокових планів

Продумай, досягненням якої  мети ти хочеш закрити цей місяць або рік, вибери три головних вектори і будуй свої щоденні плани таким чином, щоб кожен день наближав до бажаних результатів.

Щоправда, вибрати три цілі на місяць набагато складніше, ніж придумати три справи на день. Тут на допомогу прийде метод від протилежного: подумай, що з нереалізованого засмутить тебе в кінці визначеного терміну найменше.

  • Підводь підсумки

В кінці дня (тижня, місяця, року) проаналізуй, чи впорався ти з поставленими завданнями. Чи вдалося тобі зробити все заплановане? Чи привело це до бажаного результату? Поступово ти навчишся краще розраховувати свої сили та час і твоя продуктивність значно зросте.

  • Використовуй не лише в навчанні/роботі

Успіх важливий не лише в роботі – вдома тебе також чекають важливі справи і грандіозні плани. Коли навчишся користуватися правилом трьох в робочих цілях, спробуй застосувати його і в особистому житті.

Будь-які досягнення мотивують нас на нові перемоги. Тільки уяви, яке задоволення буде приносити життя, якщо кожного вечора зі спокійним серцем ти говоритимеш собі: «Я сьогодні зробив все, що потрібно!».

...то поділися з друзями:)
  • 5
    Shares
  • 5
    Shares
Записи створено 7

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх