Підготуйся до співбесіди #Спробуйсебе

блог кавер

На співбесіді Ти можеш отримати будь-які питання, які стосуються Тебе як професіонала та особистості. Рекрутери не дарма ставлять багато їх так багато. За 15-20 хвилин вони мають зрозуміти Тебе краще ніж друзі. Погодься, це не так просто. Особливо, коли кандидат мовчазний. Щоб уникнути довгих пауз під час інтерв’ю STUDLAVA підготувала статтю у форматі питання-відповіді, щоб у Тебе було 100% відчуття впевненості.

Як Твоя робота мрії?
Рекрутер ставить це питання з метою дізнатись наскільки Твої бажання схожі з пропозицією компанії. У відповіді розкажи про особисті цілі та амбіції та поясни чому ця робота допоможе їх розкрити.

Що Ти шукаєш у майбутній роботі?

Підказка: в ідеалі все те, що є в описі вакансії. Звичайно, не копіюй всі вимоги ,а розкажи про них своїми словами. Давай факти, а не загальні фрази.

Це питання допомагає працедавцям дізнатись чи у Тебе таке ж бачення робочого процесу та допомагає зрозуміти Тебе як особистість. Тобто, якщо питають про Твої хобі та вподобання поза навчанням, дай на них чесну відповідь. Працедавець зрозуміє чи живете ви схожим стилем та чи буде Тобі комфортно з ними.
Для прикладу, якщо всі люблять рафтинг, а Ти не любиш активний відпочинок — Ти не зможеш бути на одній хвилі з іншими.

Чому Ти хочеш тут працювати?
Це питання одне з ключових у співбесіді, яке показує всю правду, Твоє бажання (або ні) працювати у цій компанії та виконувати необхідні обов’язки. Можна відповісти двома варіантами:

Варіант #1 — Контент.

Працедавець хоче швидко дізнатись чи Ти справді підходиш компанії. Ти можеш погано орієнтуватись у справах, які потрібно буде виконувати, але будеш класною людиною, яка розділяє особливості компанії. В таких умовах, у Тебе є більша ймовірність отримати посаду. Звісно, прийдеться швидко і багато вчитись, але у сприятливому середовищі це відбувається швидко.

Варіат #2 — Реакція.

Реагуй швидко та щиро. Якщо Ти не зовсім погоджуєшся з цінностями компанії або приходиш на співбесіду “просто так”, рекрутер це швидко зрозуміє. Компанія хоче чути, що Твоє CV відправлено у правильне місце.

Коли Ти можеш почати працювати?
Одразу попереджаємо, що це питання не є ознакою перемоги. Вакансія ще не Твоя.
– Якщо Ти навчаєшся рекрутер має орієнтуватись, коли Ти реально почнеш працювати. У відповіді врахуй всі нюанси: заліки, сесія. В такому випадку говори конкретні дати чи термін, протягом якого Ти зможеш взятись за прямі обов’язки.
– Якщо Тебе нічого не стримує, можеш сказати, що можеш розпочати роботу завтра. Запал та ентузіазм завжди хороша ідея.

У тебе є до нас питання?
+1 можливість для Тебе показати, що ця компанія, ця вакансія справді для Тебе має вагу. У цьому питанні Ти можеш перекрити власні помилки під час співбесіди та показати себе з реальної сторони. Не соромся запитати про плани компанії, відділ, команду, в якій Ти можеш працювати.
——-
Бонус! Вже традиційно STUDLAVA для тебе ще кілька питань, більш креативних.

Скільки тенісних м’ячиків вміщається в лімузин?
1000, 10000, 100000?
Увімкни креатив, не намагайся точно підрахувати. Це питання ставлять не для отримання чіткої відповіді, а для того, щоб побачити наскільки Ти творча людина, як реагуєш на нетипові ситуації та як їх вирішуєш. Тобто працедавець хоче пересвідчитись як Ти реагуєш на стресові ситуації.
Порада: зроби глибокий вдих, зосередься на питанні. Твій мозок знайде відповідь. (якщо Ти маєш формулу підрахунку або хочеш щось записати, не соромся попросити ручку та папір)

Якою твариною Ти хочеш бути?
Це не черговий тест в фб “Яка Ти супер-зірка”, а тест на особистість в реальному часі під час співбесіди. Твоя відповідь допоможе рекрутеру Тебе краще зрозуміти та перевірити чи цінності, про які Ти говориш є справжніми, а не підготованими наперед.
Підказка: не мовчи. Довгі паузи недоречні під час співбесіди. Як варіант, Ти можеш сказати: “Дякую. Це цікаве питання. На мою думку, я був (-ла)…”

Основний критерій при пошуку роботи — щирість та відкритість. Чому так? Після 1-2 місяців в команді все-одно зрозуміють хто Ти, тому краще одразу бути собою.

Порада від нас: відправляй резюме на ті вакансії, які справді Тобі подобаються. Для цього варто використовувати спеціалізовані сайти. Якщо Ти відгукнешся на вакансію з сайту для пошуку роботи студентам, до Тебе будуть ставитись менш прискіпливо.

Попереду на Тебе чекає багато надісланих резюме, співбесід, листів-дзвінків про результат інтерв’ю. Будь собою і Ти отримаєш бажане.

#Спробуйсебе

...то поділися з друзями:)
  • 6
    Shares
  • 6
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх