Що розказати про себе на співбесіді?

Що розказати про себе на співбесіді?

Це одне з найбільш поширених питань на співбесіді: Розкажи про себе. Твоя відповідь задасть тон для подальшої розмови. Для багатьох кандидатів ‒ це найскладніше питання, бо вони задумуються що інтерв’юер дійсно хоче знати, і яку інформацію їм варто розказати.

Коли інтерв’юер говорить: “Розкажи мені про себе”, він хоче отримати інформацію, яка має відношення до вакансії на яку ти подаєшся.

Марічка боялась цього питання. Коли їй вперше поставили його на співбесіді, вона дала розмиту відповідь, не зосередившись на тому що дозволить отримати їй роботу.

“Я корінна львів’янка”, почала вона. “Моєму хлопцеві запропонували роботу в Києві, тому я переїхала з ним. Я маю досвід роботи в кількох компаніях та громадській організації. Зараз шукаю роботу з можливістю кар’єрного зростання”.

Тон співбесіди погіршився. Вона поділилась своєю особистою інформацією та змусила засумніватись, що вона залишиться працювати в компаніях протягом тривалого часу.

  • Якщо її хлопець переїде ‒ вона поїде з ним. Зробила це вже один раз, отже, зможе зробити ще раз.
  • Вона сказала про досвід, але не сказала чим займалась.
  • Вона шукає розвитку. Як щодо вакансії, на яку вона подається? Чи залишиться вона задоволеною надовго?

Секрет успішної відповіді на це питання ‒ зосередженість, сценарій і практика. Пам’ятай, що від цього питання залежить продовження розмови, тому важливо влучно відповісти на нього.

Зосередження

Склади список п’яти твоїх сильних сторін, які мають відношення до цієї вакансії (досвід, навички, риси і т.д) . Що ти хочеш, щоб інтерв’юер дізнався про тебе?

Марічка вправна в сфері комунікації і спілкування з людьми. Вона успішно укладає контракти з клієнтами. Її сильною стороною є те, що всі справи доводить до кінця і виконує їх точно в термін.

Дотримуйся сценарію

Підготуй історію, що вклює інформацію, яку ти хочеш розказати про себе. Почни говорити про минулий досвід і що з запланованого тобі вдалось виконати:

“Я працювала в галузі обслуговування клієнтів останні 5 місяців. Мій останній досвід ‒ обробка вхідних викликів у сфері високих технологій. Одна з причин чому мені подобається ця робота і проблеми, які виникають у процесі ‒ це можливість спілкуватися з людьми. На останній роботі я укладає декілька суттєвих контрактів, які призвели до 30-відсовкового збільшення обсягу продажів протягом двох місяців”.

Далі говори про свої сильні сторони і можливості:

“Моя, справді, сильна сторона ‒ це уважність до деталей. Я пишаюсь, щоб виконую все вчасно. Коли я берусь за якесь завдання, то роблю все можливе, щоб воно було точно виконано і до зазначеного терміну”.

Завершуй розповідь своїми поточними очікуваннями:

“Те, що я зараз шукаю ‒ це компанія, яка цінує відносини з клієнтами, де я зможу приєднатись до сильної команди професіоналів, зробити позитивний вплив на утримання клієнтів і збільшення продажів”.

Практика

Практикуй свій сценарій, щоб переконатись, що ти скажеш все заплановане. Сценарій повинен допомагати тобі почуватись впевнено, але тобі не варто завчовувати його на пам’ять, щоб не виглядало, наче він відрепетирований. Ти маєш говорити природно.

Навіть якщо тобі не поставлять це питання на співбесіді, підготовка допоможе тобі зрозуміти, що ти можеш запропонувати. Чим більше ти розкажеш про твій продукт ‒ себе ‒ тим більше шансів, що вдасться його продати.

...то поділися з друзями:)
  • 12
    Shares
  • 12
    Shares
Записи створено 33

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх