Формула хорошого враження

alice-achterhof-85968-min

Початок кар’єри може кидати Тебе в піт. Просто все чуже Тобі, починаючи з щоденних обов’язків, завершуючи новими колегами. Щоб націлитись на успіх потрібно дотримуватись особливої формули. Вона складається з суміші терплячості, наполегливої праці та розуміння офісної політики, що може спершу лякати Тебе. Автор бестселлерів “Нью Йорк Таймс” та СЕО Цукерберк Медіа Ранді Цукерберг ділиться своїми секретами. Вони допоможуть Тобі опанувати посаду, вклавши свої найкращі якості.

Бажання + Інформація = Успіх

Коли тільки отримав нову посаду, почуття пристрасті типове Тобі. Відчуваєш, що ладен гори перевертати. Ти отримуєш задоволення від завдань та готовий брати все більше й більше.
Згідно з формулою Ранді, бажання без інформації нікуди Тебе не приведе. Немає виправдань, чому Ти ще не став професіоналом в своїй сфері. Читай книги та блоги, слухай подкасти, підписуйся на  інформаційні розсилки.
“У світі, де все невпинно змінюється, Ти маєш завжди знаходитись в центрі інформації, завжди на крок попереду змін”.

Не набирай води рот

Впродовж перших кількох місяців, зосереджуйся на отриманні навичок та інформації по максимуму. Сміливо питай, спостерігай над взаємодією відділів та пристосовуйся до обов’язків якнайшвидше. Проте, водночас достатньо розумно ділитись з іншими своїми свіжими ідеями. Ти можеш давати нові пропозиції на все: від підвищення ефективності у відділі до покращення бізнесу в цілому. Цукерберг застерігає, що  важливо йти на тому ж рівні інтелектуально, бути творчим учасником із чудовими ідеями, а також переконатися, що Ти не ступаєш на п’яти або випадково не заводиш ворогів зарано. Нехай глибокі знання будуть останнім справою, якою Ти хочеш поділитись. Варто пам’ятати, що Ти потрапив в нову справу, тому потрібно черпати нову інформацію. В цьому є лише один шлях до успіху: знайомитись з колегами й пристосовуватись до вже готової команди.

Поводься виважено на зустрічах

Першим, що спадає на думку — одразу ж використати шанс й додати перший коментар чи задати найрозумніше питання впродовж зустрічі. Це хибний вибір. Твої співробітники не збираються відповідати на все. Ти ж лише на випробовувальному терміні. Замість того, щоб думати, як запам’ятатись вже з першого дня, зверни увагу на ставлення, адже вони вже зробили свій вклад у роботу. Будь терплячим й спробуй зануритись з головою в процес вивчення бізнесу. На початковому етапі Ти можеш пасти задніх, але це допоможе зміцнити довіру колег. Тому, коли Ти вирішиш повністю змінити робочий процес, вже матимеш прихильників.

Керівникдруг

Уникай можливостей одразу завести дружні стосунки з керівником. Тебе вже взяли на цю роботу, тому краще зберігай дистанцію. Це не означає, що Тобі не можна бути привтним. Це означає професіоналізм. З часом й так розумітимеш настрій та вподобаннями керівника. Незабаром Ти знатимеш коли й про що поговорити з босом.
Відколи соцмережі стали корисними для твоїх професійних та особистих навичок є одна річ, про яку варто не забувати. Цукерберг радить бути обережним, коли мова заходить про додавання вашого боса в соціальних мережах. Звичайно, Ти хочеш мати точки дотику в певних сферах, але не потрібно виставляти напоказ усе своє життя. Якщо Ти просто повинен “зв’язатись”, переконайся, що це проходить лише в якійсь одній-двох платформах. Переконайся, що Твоє приватне життя приховано.

Цікався колегами

Будь-які нові зв’язки потребують, щоб розвинутись, навіть ті, що стосуються бізнесу. Просто слухайте колег. Це сприяє гарному спілкуванню.Будь з колегами на одній хвилі,  коли мова заходить про створення дружнього робочого середовища. Якщо на робочому місці є вирізки, фото — запитайте про них. З чисим розумом і продуктивним підходом, немає причин переживати за перше враження. Ти будеш на висоті.

Перед Тобою відкривають нові можливості. Не суттєво в яке середовище Ти потрапляєш, будь собою, залишайся привітним.

...то поділися з друзями:)
  • 5
    Shares
  • 5
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх