Співбесіда на роботу: про що говорить твоє тіло?

Співбесіда на роботу: про що говорить твоє тіло?

Все розпочинається ще до того як ти скажеш перше слово. Вони оцінюватимуть як ти йдеш по кімнаті, щоб потиснути руку. Усвідомлюй як ти виглядаєш і що ти робиш, та старайся не пропускати вербальні і невербальні сигнали до того як підготуєш відповідь.

Не поспішай

Навмисно говори повільніше, ніж зазвичай. Тут є хитрість. Природно, що ти будеш хвилюватися — відновідно і говоритимеш швидше свого нормального темпу. Якщо ти зосередишся на тому, щоб вимовляти чітко кожне слово — то говоритимеш,  власне, з звичайною швидкістю.

Подумай про гарних спікерів, яких ти зустрічав у житті чи під нас навчання: ти запам’ятовуєш тих, хто був найбільш зосередженим і цікавим. Це не означає, що вони були найбільш смішні, голослівні чи показали шоу, але майже напевно вони змогли надихнути вас. Зосередься. Ти тут не для того, щоб розважатися —тому залиш жарти за дверима — ти тут, щоб показати, що ти хочеш отримати роботу. Сконцентруйся і нехай твої цілі та енергія говорять самі за себе.

Невербальні сигнали

Міцне рукостискання — це те, що має цінність. Постарайся тримати свої руки сухими і теплими, якомога природніше. Якщо ти схильний пітніти від стресу опусти руки у холодну воду перед співбесідою, якщо у стресі твоя шкіра стає холодною — зроби навпаки.

Не сутулься у кріслі, ні у передпокої, коли очікуєш, ні під час співбесіди. Сутулість говорить “Мені байдуже” і допускається тільки у ліниві неділі на дивані. Ходи і сиди прямо. Якщо  ти турбуєшся про свою поставу, сядь вдома в перед дзеркалом у природній позиції і подивись як ти виглядаєш. Практикуй сидіння у більш вертикальному положенні і відзнач про  себе, що ти відчуваєш, так щоб ти зміг повторити це на співбесіді.

Завжди дивись інтерв’юеру в очі, але не так як хворий, що втік з психлікарні. Будь впевненим, не дивись за спину людині, яка проводить тобі співбесіду або у підлогу. Не дивись по сторонах — це класична ознака, що людина щось приховує. Якщо є більше ніж один інтерв’юер, то переконайся, що ти дивишся на кожного з них відповідаючи на запитання і концентруй свій погляд на обличчі, а не інших частинах тіла (якщо ти розумієш про що я!).

Щоб зрозуміти, що робити з своїми руками — дивись на себе в дзеркало чи вікно офісу, коли говориш по телефону — ти можеш використовувати ті самі жести, коли говориш. Це прекрасно жестикулювати, але не перестарайся, щоб не виглядати як регулювальник руху.

Не крутися і не бався з своїм волоссям, ручкою, нігтями, стільцем, не гойдайся — постав обидві ноги на підлогу. Це дратує людей і відвертає увагу від того, що ти говориш.

Усвідомлюй як ти сидиш, рухаєшся і яке загальне враження від тебе складається. Тому посміхайся — це змусить тебе почуватися впевненіше і легше.

Джерело: What does my body language tell my interviewer?

 

...то поділися з друзями:)
Записи створено 33

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх