7 лайфхаків, щоб отримати роботу вже цього літа

sticker-mule-197268-min (1)

Складається так, що сесія завершується, друзі роз’їжджаються, відпочинок прямує до кінця й Ти не бачиш перспектив, чим себе зайняти. В голову закрадаються думки: “Може знайти роботу?”.

Здавалося б, ідея гарна, проте, які етапи потрібно пройти та чого варто дотримуватись, щоб отримати таку бажану роботу? Сьогодні Studlava зібрала 7 лайфхаків, які допоможуть Тобі протягом короткого часу досягнути мети:

Підготуй резюме
Постався до питання грамотно. Не полінуйся зробити їх кілька: під кожну посаду окремо. Це дасть змогу Тобі показати себе з усіх сторін та не перевантажувати текст надмірною інформацією. Також це буде гарним підсумком вже отриманих навичок та вмінь.

Не витрачай часу
Ні рекрутеру, ні тобі не хочеться повторювати вже сказане. Знання та готовність до дії помітні навіть з Твоєї розмови. Якщо співбесіда пройшла швидко, вважай, що все пройшло правильно.

Знай собі ціну
Це дуже легко. Виділи кілька хвилин для ознайомлення з ринковими цінами на посаду, оціни власні навички. Візьми до уваги, що зазвичай є мінімальна зарплата на ринку, яку готові запропонувати студенту без досвіду. Також врахуй свої додаткові  навички – знання іноземних мов, онлайн курси. Роботодавці готові платити більше.

Одяг
Вибери зручний та перевірений образ, що вдало підкреслить Тебе. Люби smart casual. Так ти будеш в своїй тарілці як зовні, так і внутрішньо. Скажи “Ні” екстравагантності та домашнім тапочкам, якщо ти, звісно, не на референта бігбоса з 90-х подаєшся.

Не придумуй велосипед
Подавайся на ті посади, які Тобі зрозумілі. Маєш навички або дуже хочеш цьому навчитися? Дуже хочеш — означає, що Ти вже читаєш, ходиш на тренінги, курси, стежиш за спільнотами та відвідуєш тематичні події.

Підготуй себе
Сформуй чітке уявлення про те, які завдання на тебе чекають. Не знаєш – гугли. Нагуглив – прочитай. Тоді запам’ятай та відтвори. Тобі гарантовано доведеться говорити про уявлення майбутньої роботи. Чим більше Ти знатимеш, тим переконливішим будеш. Це підвищить ймовірність отримання бажаної посади.

Прояви зацікавлення
Не обов’язково вникати в деталі фінансової звітності, але Ти повинен розуміти, чим займається компанія. Добре було б поцікавитися історією, місією та принципами діяльності компанії. Інформацію легко знайти на сайті, тому не складе труднощів в пошуку.

Будь пунктуальним
Прийди на співбесіду вчасно, можеш навіть на кілька хвилин раніше. Якщо не вдається – обов’язково зателефонуй і попередь про спізнення. Зрозумій, рекрутер може мати до сотні зустрічей в тиждень. Для того аби зустрітися з тобою, узгоджувались графіки, а не просто пили каву в очікуванні.

Головне — не заморочуйся надто, якщо тебе після цього всього не візьмуть на роботу. Може бути 1001 причина, не пов’язана із твоїми особистісними і професійними якостями. У роботодавця змінилися обставини, закрився проект,  обмежений бюджет, були завищені очікування, у рекрутера боліла голова.

Відпускай, бо це не Твоя посада. Подавайся знову і Тобі обов’язково пощастить!

...то поділися з друзями:)
  • 14
    Shares
  • 14
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх