Час подумати про себе

william-recinos-194202-min

Інколи життя в гуртожитку може обтяжувати Тебе. Це не схоже на типове життя вдома, де Ти можеш закрити двері спальні чи стишити все на хвилину. Тут все навпаки, Тебе завжди оточують люди. Навіть екстраверти чи люди-енерджайзери можуть втомлюватись. Важливо планувати час на самоті, задля підтримки хорошого ментального та фізичного здоров’я. Саме через це Ти повинен виділити час на себе в університеті. Читай як втілити в ідею життя.

Час наодинці має сенс

Багато людей вважають, що існує лише два типи особистості: екстраверти та інтроверти. Інтроверти більш усамітнені та діляться енергією з людьми свого оточення. Вони, зазвичай, ніяковіють. Таке трапляється не через те, що вони не можуть порозумітись з суспільством. нтроверти мають особливі зв’язки з людьми, яких добре знають та поважають. Після довгого спілкування з новими людьми чи після інтенсивних подій їм необхідно відпочивати від спілкування й “перезарядити” себе.

З іншого боку, екстраверти споживають енергію інших. Вони часто перебувають в центрі уваги й відчувають себе більш впевнено, зав’язуючи нові знайомства. Деякі займають активну позицію серед друзів, інші ж готові зав’язати розмову з будь-ким. Проте, навіть екстравертам потрібно час від часу “залягати на дно”, щоб відновити баланс соціальної активності.

Не має значення до якого типу особистості Ти належиш, важливо те, що Тобі необхідно час від часу бути наодинці з думками, щоб зосередитись на навчанні, обдумати ситуації чи просто помедитувати.

Де знайти тихі місця

Не думай, що бути наодинці означає сидіти в кутку темної кімнати з вимкненим телевізором. Час на самоті можна продуктивно використати, переглядаючи улюблений серіал Netfliх у супроводі з смачненькими снеками. Можна якось піти в зал, ввімкнути запальну музику в навушниках й зосередитись над новими фітнес-цілями. Навіть обід наодинці в університетській їдальні може бути гарною альтернативою для “зарядки” власної соціальності. Також не забувай про коворкінги. Їх у Львові багато, матимеш з чого обрати.

Якщо друзі переривають Твою усамітнену діяльність, натякти їм, що Ти плануєш день на самоті. Сусіди по кімнаті можуть прописати розклад дня/тижня, щоб знати хто буде на парах, а хто поїде додому на вихідні, щоб спланувати час кожного. Зрештою, якщо Тобі потрібно відволіктись негайно й обдумати все, йди в бібліотеку. Це місце ідеальне для морального відпочинку. Як альтернатива
молодіжний центр, де можна зайнятись улюбленим заняттям чи почитати книгу в тиші.

Врешті решт, не бійся піти сам. Бери велосипед й намотай кілька кілометрів навколо міста чи поїдь на галявину просто помилуватися краєвидами.
До того ж, поїздка на автобусі в тихий музей або день вдома може повністю відновити Тебе. Час від часу розважайся на самоті, щоб відчувати себе найкраще.

Джерело: “The Importance of Prioritizing Alone Time at School & Where to Find it”

...то поділися з друзями:)
  • 4
    Shares
  • 4
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх