Офіс vs. Фріланс – з чого почати?

фріланс vs. офіс

Питання сидіти на фрілансі чи в офісному кріслі, звісно, не мучило мислителів усіх історичних епох, але часто воно мучить нас ー молодих та амбітних. З одного боку хочеться самому керувати своїм часом, з іншого “фріланс” звучить трішки непевно та й бажання отримати перший досвід серйозної роботи має право на існування. А ще збоку десь стоїть університет зі своїми планами на Твої плани. Так що ж робити?

Питання дуже індивідуальне і не нам вказувати, де працювати, але ось кілька аргументів на користь кожного із варіантів:

Фрілансовий фріланс

Бог Хронос

Головною перевагою фрілансу є можливість вільно розпоряджатись своїм часом. Коли Ти студент ー це насправді вигідно, адже Тобі не потрібно узгоджувати графік, підлаштовувати його під розклад занять чи обирати, які би то пари краще пропустити. Тут потрібно дійти згоди хіба що зі своїм біологічним та прокрастинаторським годинником, аби нарешті сісти за роботу. Проте, якщо в організації часу Ти можеш зрівнятися з Хроносом, тоді фріланс ー це Твоя царина.

Пізнати все

Дуже часто ті, хто сидить на фрілансі має справу із короткостроковими проектами, частом від різних замовників, тому різноманіття забезпечене. Звісно, все залежить від сфери в якій Ти задіяний і проекти можуть бути різними, але зачасту саме Тобі обирати з ким співпрацювати і які завдання виконувати. Так, якщо пощастить можна спробувати себе у всьому різному і явно розширити свій кругозір не лише у сфері професійній.

Анонімний мурахоїд

Поряд із популярною думкою, що людина ー істота соціальна, не менш важливим є той факт, що успішна людина має бути самодостатньою. Фріланс дає можливість розвиватись самостійно підлаштовуватись під зручний для Тебе робочий формат та ритм. До того ж, на противагу твердженню про самостійність, часто в даному варіанті роботи доводиться співпрацювати з іншими людьми у дистанційних проектах, тож асоціальним Ти не станеш, а зону комфорту при цьому не доведеться покидати кожного божого дня у визначену годину.

Офісний офіс

Зірка курилки

Мова не про те, що потрібно негайно вчитись курити або прокачувати цей скіл. Робота в офісі, насамперед, це робота всередині колективу. Тобі кожного дня доведеться стикатись з відвідувачами, клієнтами або, очевидно, зі своїми співробітниками. Часто головна складність полягає у знаходженні спільної мови, адже всі ми різні, а злагоджена робота потрібна завжди, куди б Ти в подальшому не пішов. Чим раніше Ти почнеш взаємодіяти з іншими у робочій атмосфері, тим простіше Тобі буде у подальшому просуванні кар’єрною драбиною. Робочі та особисті відносини часто не одне і те ж, і розуміння цього факту неабияк спрощує життя і взаємодію з оточенням.

Організований терористичний акт

Знову ж таки говоримо метафорично ー головна “перевага” організованого терористичного акту, полягає в тому, що він був організований. Так само і робота в офісі здатна організовувати Тебе. Навіть якщо Ти не найпунктуальніша і не найвідповідальніша людина ー зайнятість із чітко визначеним графіком та обов’язками допоможуть здолати Твоїх внутрішніх демонів. До того ж, багатьом знайома ситуація ー чим більше справ Ти маєш, тим більше і встигаєш усюди. Можливо це ще й позитивно зрезонує на Твою академічну успішність?

per Aspera ad Astra

Або, для тих, хто вже забув топ-10 сентенцій на залік з латини ー “Крізь терни до зірок”. Як би це не звучало банально, але ймовірність отримати підвищення на перманентній офісній роботі куди вища, ніж постійна зміна замовників/проектів віддалено. Звісно для студента на старті професійного життя думки про подальше кар’єрне зростання здаються смішними, та не поспішай розглядати цю думку як мініатюру “випадок на першій роботі” ー куди  рости є завжди, неважливо чи це перша чи двадцять перша Твоя вакансія.

Тож байдуже, що саме Ти обереш ー офісний формат чи фріланс (може коворкінг? Про це поговоримо згодом). Важливо, щоб обрана посада робила щасливим Тебе і приносила щось добре оточуючим, а добро, воно навіть у дрібницях! Набирайся сміливості і Тобі будуть раді у будь-якій команді!

...то поділися з друзями:)
  • 1
    Share
  • 1
    Share
Записи створено 10

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх