Навіщо Тобі працювати?

22

“Літо – час, коли голова вільна від різних турбот. Сесія залишилась далеко позаду, а вільного часу хоч відбавляй.” Ти розумієш, що за 3 місяці встигнеш відпочити, втомитись та ще раз відпочити, а канікули далі будуть тривати. Використай час у правильному напрямку та отримай досвід як це зробила Софія. Взявши справу під контроль вона встигла отримати досвід та тепер має відповідь на питання: “Що робити далі?”.

Навіщо працювати?
Ти хочеш відчути незалежність та не знаєш де себе спробувати? Відповідь одна – не сиди на місці – дій, пробуй щось нове, використовуй будь-яку можливість і обов’язково знайдеш себе у цьому житті!

Знайомся, Софія — студентка Львівського національного університету ім І.Франка, яка закінчує 4 курс соціології. Вона любить подорожі, активний відпочинок та громадську діяльність, а ще виходити зі своєї зони комфорту. Софія встигла попрацювати не лише по професії, а й спробувати себе у сфері PR та SMM. Думаєте це кінець її історії? Ні, це лише початок.

З чого усе почалось
“Коли у Тебе багато вільного часу, Ти задумуєшся про безліч речей і одна з них — що робити після університету”. Для того, щоб не мучитись у здогадках “Що робити далі?” тримай блискавичний план, на шляху якого є 3-и етапи:

І етап — Паніка
Вона виникає одразу після думки про диплом. Ти турбуєшся не лише про практику та навчання, а й про власне майбутнє. Розумієш, що стаєш дорослою людиною, яка повинна сама себе забезпечує. Переведи подих, серйозно, адже Ти лише прикидаєш варіанти свого майбутнього. Немає причин хвилюватись, адже усе в твої руках. Подумай, що Ти хочеш робити зараз (або які професії Тобі подобаються) й сконцентруйся на тому, щоб отримати їх.

Переходимо до наступного етапу.

ІІ етап — Пошук роботи
На допомогу з’являються сайти пошуку роботи, які вимагають досвіду. Зазвичай, не важко виділити годину часу, щоб скласти резюме та розіслати його на всі посади, що подобаються.
Чим більше прикладаєш зусиль — тим кращий буде результат.
Звичайно, Ти можеш не запарюватись й зареєструватись на studlava.com, бо всі розміщені вакансії не передбачають досвіду, а що ще потрібно студенту?  

Якщо в роздумах, що Тобі подобається, піди на стажування. Ти отримаєш досвід та зрозумієш чи подобається Тобі професія. В будь-якому випадку у Тебе є план Б.

ІІІ етап —  Роби те, що подобається
Зараз Софія працює SMM-менеджером в IT-компанії (знайшла її на STUDLAVA), а раніше працювала на посаді PR-менеджера у ПрАТ “КОНЦЕРН ХЛІБПРОМ” та має чималий досвід проведення інтерв’ю. Як бачиш, вона вже встигла попрацювати по професії.
Дівчина використовувала можливості й у ГО «Фундація регіональних ініціатив» у HR- відділі та AIESEC у відділі маркетингу. Отримані знання допомогли їй зосередитись на своїх сильних сторонах.

Ми поставили Софії питання, яке турбує студентів, які ще не встали на кар’єрну стежку: “Чи важко поєднувати навчання і роботу?” і ось яку відповідь отримали:

“Так, звичайно. Це не лише фізично важко, але й морально. Тому що, постійно переживаєш за пропущені пари, а їх було чимало. Та важко наздоганяти, коли багато часу витрачаєш на роботу, лишається зовсім мало часу на виконання домашніх завдань. А про відпочинок іноді можна взагалі забути. Та по при все, це реально, і з часом вже не так важко, як здається, особливо коли  викладачі можуть піти тобі на зустріч. Головне повірити в себе і тоді ти здолаєш усі труднощі”

IMG_1048 (1)
Попри все це дівчина дає Тобі пораду:
“Коли є нагода заробити власні гроші, потрібно не вагатись і хапатись за таку можливість. Робота дає новий досвід, допомагає  вдосконалити старі та набути нові навички, які обов’язково знадобляться у подальшому житті. Це також, нові знайомства, нові друзі, нові відчуття та обов’язки. Це те, що тобі знадобиться у професійному житті. Тут неважливо, чи маєш Ти диплом, неважливо те, який університет закінчив та за якою спеціальністю, адже перше, що тебе запитають на співбесіді – чи маєш Ти досвід роботи!?”

Як бачиш, зробивши перший крок, сценарій Твого майбутнього вимальовується сам. Перш за все — отримай досвід ще під час навчання (робота, стажування, волонтерство). Просто йди й роби, зроби перший крок, а далі Тебе затягне на правильне місце.
Ти сформуєшся як впевнена особистість, яка не питає: “Що робити далі?”, а яка йде до мети.
Давай, #Спробуйсебе.

...то поділися з друзями:)
  • 36
    Shares
  • 36
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх