Володимир Соколовський: “Єдине, що Тебе сповільнює — формальна освіта”

соколовський1

Сьогодні Ти прочитаєш історію хлопця, який за допомогою самоосвіти відкрив світ можливостей не лише для себе, а й інших.

Старанно вчишся в університеті та віриш, що червоний диплом — це Твій пропуск у щасливе майбутнє? Маємо погану новину. Поки Ти мариш сподіваннями і недосипаєш через предмети, однолітки вже почали діяти.

Знайомся —  це Володимир

Зараз він навчається на 5 курсі факультету кібербезпеки.  Скоро він матиме диплом і вже має досвід роботи у компанії, що займається продажем електромобілів. Та ще на першому курсі він зрозумів, що найкраща освіта — самоосвіта. Університетські лекції, семінари та гонитва за балами були для нього чужими. Тренінги, форуми, конференції — те, що надихало і давало можливість вийти за межі уявних стін. Це були перші кроки до створення власної організації та подорожей 21 країною (і це тільки початок).

Шлях до неформальної освіти

Почав наш герой з участі у громадських організаціях: “Студентська рада Львова” та “Фундація регіональних ініціатив”. Відкрились кльові можливості краще дізнатися:

– як комунікують люди один з одним;

– познайомитися з великою кількістю цікавих і неординарних особистостей;

– зрозуміти для себе, що таке неформальна освіта та як навчитись чогось поза університетом.

“Невдовзі я очолив осередок організації, став головою ФРІ Plus.  Це час експериментів. Можливості побачити, що працює для людей і як вони краще навчаються.”

Від студента до тренера неформальної освіти

Зрозумій, якщо Ти почав діяти, шляху назад вже просто не має. Бери від студентських років все. Знайомся, подорожуй, навчайся — завдяки цьому Ти здобудеш невичерпний багаж вмінь і досвіду. Все це неодмінно приведе Тебе до успіху.

За останні роки Володимир провів тренінги на теренах України та далеко за її межами на теми:

– публічний виступ;
– тайм-менеджмент;
– критичне мислення.

Саме знання, які він отримав від участі у різних проектах, стажуваннях та знайомства дали йому таку можливість.

Коли Ти маєш чим поділитись з світом — не тримай це в собі. Роби все з любов’ю і якісно.

Відкрий світ

Володимир вже відвідав 21 країну, де познайомився з людьми  різних націй, культур і традицій. Брав участь у програмах обміну, які дозволили дізнатися, як навчаються і розвиваються представники різних куточків світу та розповісти про український досвід.

На момент спілкування з Володимиром він поділився з нами, що вже 27 квітня за програмою “Erasmus+” відвідає Велику Британію (а зараз він сидить в поїзді, щоб завтра провести новий тренінг та поділитись знаннями з подорожі).

“Я буду учасником короткострокового тренінгу-курсу “Heritage Hunters”. Ми будемо обговорювати питання відродження та збереження культурної спадщини. Матимемо можливість обмінятись нашими знаннями і створити нові методики залучення людей до збереження культури”

Фото — Вікторія Вередіна
Фото — Вікторія Вередіна

Погляд у майбутнє

Володимир, зі своїм другом Дмитром Данчевським, вже створили власну громадську організацію — “NFED — Center of non-formal education”. Та зупинятись на досягнутому не збирається.
“Хочу працювати на себе: стартапи, громадські організації. Планую влітку організувати міжнародний молодіжний обмін на тему відродження давніх ремесл та різного крафтингу. Ще думаю почати знімати відео, які будуть дотичні до тренінгів, наприклад, “5 порад з тайм-менеджменту”.

“Спробуй різні напрямки та професії, щоб потім точно знати, чим саме Ти хочеш зайнятися. Знайомся з людьми, які можуть надихнути. Подорожуй — дізнайся про досвід інших країн.”

Де брати натхнення?

“Ти бачиш навколо багато крутих людей, які постійно чимось займаються і досягають успіху. Такі особистості надихають почати рухатись. Дізнаєшся про одну можливість, потім про іншу, а там ще й міжнародні програми. Розвиток дає Тобі ще більший розвиток.”

Де шукати ідеї?

“Ти маєш сам шукати, гуглити, читати книги. Особисто я не люблю читати, але неформальна освіта дає Тобі розуміння чого хочеш і куди потрібно рухатись. Тоді на допомогу приходить професійна література, яка тільки поповнює знання і вміння.”

Успіху досягають ті, хто починає діяти, ті, хто шукають можливості і не бояться рухатись. Студентські роки дають Тобі найголовніше — час знайти свою сферу. Спробуй різні напрямки та професії, щоб потім точно знати, чим саме Ти хочеш зайнятись. Подивись, що на Тебе чекає. Не перенось на завтра те, що можна зробити сьогодні #Спробуйсебе

...то поділися з друзями:)
  • 131
    Shares
  • 131
    Shares
Записи створено 2

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх