Як скласти резюме студенту

thought-catalog-214785-unsplash-min

Зараз Ти читаєш нетипову для блогу STUDLAVA статтю, адже тут йдеться не про розповідь класного студента, який за 4-ири роки навчання в університеті тричі їздив на освітні програми закордон чи про дівчинку, яка навчається на музейній справі та кайфує від того, що робить. Ти прочитаєш технічну частину, вважай покрокову інструкцію як створити резюме на studlava.com. Навіть якщо Ти маєш звичайне CV, поради все-одно стануть в пригоді.

Перед тим як писати статтю ми проаналізували 103 резюме. Повір, пішло багато часу на те, щоб все прочитати, зібрати помилки, подати гарні приклади та вкласти все в текст.

Комунікабельний(-а), легко знаходжу спільну мову з людьми, впевнений користувач ПК
Це слова — вода. Рекрутер Тебе ще жодного разу не бачив, а от з такими кліше в резюме — щодня. Краще уникай цих слів, проте, якщо Ти все-таки хочеш написати “комунікабельний (-а), впевнений користувач ПК/хмарного середовища та швидко навчаюсь”, тоді пиши: “У компанії незнайомих людей швидко знаходжу з ними спільну мову; користують Google Drive та проходжу курс по “CorelDraw”.
Таке формулювання покаже Тебе як людину, яка цікавиться тенденціями та творчістю (як у прикладі) чи наукою.

Лови приклад правильно заповненого профілю-резюме на studlava.com.

 

Секція “Про себе”

01-1
Обов’язково вкажи навчальний заклад та додай коротку інформацію про себе. Не захоплюйся прикметниками, а пиши факти.

Секція “Освіта”

02-1

Напиши інститут/факультет/кафедру, де Ти навчаєшся. Уникай скорочень. Не всі вчились в одному ВНЗ, тому не завжди зрозуміло, яку освіту Ти здобуваєш. Навіть якщо рід знять не перегукується з майбутнім дипломом, все-одно розкажи рекрутеру у резюме, що Ти знаєш ще.

Секція “Самоосвіта”

03

Напиши сюди конференції, семінари, ооенії, тренінги та виступи. Додай онлайн чи оффлайн курси. Врахуй, що не варто перечислювати всі відвідані події, дай наважливіші. Ті, які вважаєш за потрібне допоможуть скласти про Тебе кращу думку.

Секція “Досвід роботи”

04 04(1)04(1)

Абсолютно нормально, коли у Тебе немає досвіду, Ти ж створив профіль на STUDLAVA, щоб його отримати. Якщо у Тебе його немає, пропусти сеуцію. Не варто писати “Ні”, “Немає” чи “Скоро буде”*

Секція “Знання іноземних мов”

05
Вкажи лише правдиву інформацію, адже на співбесіді перевірять Твій мовний рівень. Якщо Ти знаєш кілька фраз італійською, польською або іншою мовою, не варто вказувати їх як базовий рівень володіння мовою. В базлвий рівень входить знання алфавіту, мінімального словникового запасу, щоб порозумітись як в аеропорту так й в магазині (і не на жестах, а справжньою мовою).

Секція “Волонтерство”

06
Волонтерство — той безцінний досвід, який допомагає Тобі у майбутній кар’єрі. Згадай проекти та Твої безпосередні обов’язки. Не соромся правди. Якщо це було друкування бейджів — вкажи, адже це показує Тебе як зосереджен та терплячу людину. Реєстрував людей — Ти привітна людина. Як бачиш, нюанси складають про Тебе гарну картину з усіма реальними якостями та навичками.

Пиши лише правду, не видумуй подій чи досвід волонтерства, адже це одразу занизит Тебе в очах рекрутера. Пиши так як своїм друзям, з якими ділишся розповіддю про себе. Щирість — гайкразий шлях показати спражнього студента, який готовий отримувтаи досвід під час навчання.


*Усі приклади ми брали з проаналізованих профілів-резюме студентів, які зареєстрован на studlava.com.

 

P. S. Якщо Ти хочеш дізнатись як має виглядати привабливе для рекрутера резюме, пиши на [email protected]. Допоможемо Тобі розпочати кар’єру.

...то поділися з друзями:)
  • 17
    Shares
  • 17
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх