Яким повинно бути твоє резюме, щоб його прочитали?

Яким повинно бути твоє резюме, щоб його прочитали?

Що відбувається з Твоїм резюме, коли натискаєш клавішу «Надіслати» на порталі з вакансіями або безпосередньо на сторінці компанії, де сподобалася робота?

Ні, воно вже не потрапляє до рук тітоньки в офісі, яка уважно його вивчить та прийме рішення, чи запросити Тебе на співбесіду. Сьогодні такими речима займається робот.

Багато українських компаній вже зробили перший крок до епохи digital — автоматизували процес підбору персоналу з допомогою ATS. ATS (Applicant Tracking System) — система з відстеження та фільтрації заявок на вакансії. Вона сканує резюме на наявність певних ключових слів, закладених в профілі вакансії.

Ключові слова можуть стосуватися як певних технічних і мовних навичок, так і найменувань престижних університетів, які в ідеалі повинен закінчити кандидат, назв компаній, досвід в яких цінується, і багато іншого, що вважатиме важливим рекрутер, що відповідає за вакансію. Таким чином, якщо Твоє резюме проходить необхідний бар’єр сумісності з ідеальним профілем кандидата, є шанс, що на нього погляне жива людина і запросить на співбесіду.

Що зробити, аби робот обрав Тебе?

Спершу, уважно проаналізуй текст вакансії.

Випиши можливі ключові слова за наступними категоріями:

  1. розташування (країна, місто);
  2. бажана освіта (назви найбільш відповідних спеціалізацій/курсів/тренінгів);
  3. необхідне знання мов (в тому числі програмування);
  4. безпосередні компетенції (завдання, які стоять перед потенційним співробітником);
  5. необхідний досвід роботи з певним програмним забезпеченням/ особливі вміння кандидата.

Якщо Ти даси відповіді на всі питання, закладені в тексті вакансії, є більше шансів привернути увагу автоматичного пошуковика та зробити так, аби твоє резюме потрапило в руки людини.

Друге, не менш важливе — оформлення структури і тексту.

Пам’ятай, що Твоє резюме повинно містити тільки вагому для конкретного роботодавця інформацію. Усе, що не стосується вакансії, на яку подаєшся — просто відкинь, надлишок непотрібної інформації може все зіпсувати.

Написавши все найважливіше, грамотно структуруй інформацію про себе, щоб можна було легко її розпізнати. Вкористовуй шрифти, які найбільше підходять для веб-тексту (наприклад, Arial або Georgia). Це надійніше, є гарантія того, що текст буде коректно прочитаний ATS.

Простота, і ще раз простота: жодних тіней, красивих символів, Wordart або ще чогось занадто креативного, із вищезгаданої  причини.

Не забувай, що резюме — це візитна карта, від якої дуже часто залежить Твоє майбутнє. Складай своє ідеальне резюме і досягай! Успіху!

 

...то поділися з друзями:)
  • 14
    Shares
  • 14
    Shares
Записи створено 7

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх