ТОП-10 помилок планування

ТОП-10 помилок планування

Чому невдачі переслідують нас в інформаційній ері? Здається, що всі необхідні знання на поверхні, а ми все продовжуємо робити помилки знову і знову.

Напевне, ви відчували, що день вже підходить до кінця, а ви ще досі в ліжку й не переодягли хатнього одягу. Гора роботи не виконана й справи перекидуються на наступний день знову. Проте зупинити прокрастинацію можливо. Спробуйте дотримуватись наступних порад і результат не змусить себе чекати.

  1. Не загадуйте наперед.

    Одна з найбільш поширених проблем — розподіл часу. Ви концентруєтеся на майбутньому й не помічаєте простих речей навколо. Проте можливість поглянути кудись вперед інколи додає натхнення та мотивації до наступних звершень.

  2. Скажіть “ні” непродуманості.

    Більшість людей планують свої робочі дні, завдання, але ніколи не задумуються над вихідними. Здається, все логічно. Дні відпочинку для того й призначені, щоб нічого не робити, проте повірте, ви просто змарнуєте їх, якщо не матимете чіткого бачення. Хочете класні вихідні? Сплануйте.

  3. Пізній старт.

    Якщо пригадати відомих постатей, то вони розпочинали свій день о 6 ранку, усі рутинні справи виконували до 9.  Цьому є логічне пояснення: хочеш отримати результат — розпочни виконання справи разом з сходом сонця.

  4. Фокусування на невдачах.

    Здавалось б, аналіз помилок надасть нам вирішення проблеми…але це не працює. Таким чином ви не бачите яскравих сторін та можливостей покращення. Невдача на те і є, щоб вчитись та йти вперед натхненно.

  5. Відволікання — великий ворог.

    Уявімо, ви готуєте роботу на здачу, але приходить сповіщення, що хтось поставив лайк у вашому Інстаграмі. Так, ви одразу ж перевірите, хто це зробив. В результаті, робота не виконується й увага розсіяна. Концентруйтесь на поставлених цілях та не відволікайтесь.

  6. День без мети та завдань.

    Знаєте, що потрібно зробити конкретно сьогодні, цього тижня чи навіть місяця? Більшість з нас не ставлять чітких завдань й просто витрачають дні даремно. Просто зараз витратіть 5 хвилин на переоцінку своїх цінностей й запишіть, що необхідно зробити. Легко й просто, а користь приходить одразу.

  7. Життя без розкладу.

    Багато хто вважає, що цього не потрібно. Знаємо, що потрібно зробити, а чітко коли — ні. Так ось, сплануйте це, навіть по дорозі на навчання чи роботу. Так ви знатимете, коли зможете виконати бажане й звільнити свій вечір на ароматну каву в колі друзів чи книгу, що вже запилилась на полиці.

  8. Робота без відпочинку.

    Наполегливість і працелюбність однозначно хороша риса, проте всього доброго по-трішки. Безперервна праця з 9 по 6 негативно пливає на вашу увагу й навіть знижує працездатнітсть. Робіть короткі перерви кожні 2 години й ефективність покращиться.

  9. Зупинка розвитку через вільний час.

    Здається, що ви занадто вільні й витрачаєте час в нікуди? Все пояснюється легко, у вас немає чіткого списку справ. Присядьте, перегляньте цінності й поставте мету. Це допоможе вашій продуктивності.

  10. Я перфекціоніст.

    Усі люблять якісно виконану роботу. Здається, ви зробили все класно, але можна спробувати ще краще. Не заморочуйтесь. Ніхто не помітить цього, а часу ви витратите вдвічі, а то й втричі більше. Працюйте старанно, але не перебільшуйте.

Сплануйте день, а результат не забариться.

...то поділися з друзями:)
  • 33
    Shares
  • 33
    Shares
Записи створено 33

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх