TED спікери радять (частина І)

us-wah-511804-unsplash-min (1)

25 спікерів TED з різних професійних сфер діляться порадами, які вони хотіли б почути після отримання диплому. Ми розділили статтю на 3-и частини і очь перша з них.
Приємного читання

“Не називай себе невдахою, якщо не знаєш чим хочеш займатись. Дай собі час, досліджуй нове, щоб розкрити власні можливості”
— Анжела Дакворт (TED Talk: Grit — the power of passion and persistence)

“Хоча я думаю, що при отриманні диплому вже знала цю пораду, але не була впевнена, що роблю правильно. Глибоко всередині Ти ВЖЕ знає чим хочеш займатись, але необхідно поставити собі цілі. Важливо не шукати причин для відмовок. Лише на практиці Ти можеш показати світу свої таланти й отримати підтримку інших”.
— Алехандро Санчес Альварадо (TED Talk: To solve old problems, study new species)

“Не сприймай себе, власні рішення, результати або навіть помилки дуже серйозно. З цього немає сенсу. Справа відбувається в цей момент; Твоє місце тут. Зроби вибір, який змусить відчути Тебе по-справжньому живим. Проте, ось моя порада щодо моєї поради я б не міг зробити все самостійно, коли отримав диплом, тому що був обмежений обставинами. Занадто.
Насправді, я хотів би, щоб протягом цих 20-ати років я робив все по-іншому. Щоб насолоджувався катанням верхи й поменше обмежував себе. Я б хотів більше довіряти собі, більше довіряти Всесвіту, більше довіряти сім’ї та друзям, і зрозумів це: «Мені достатньо, все й так буде чудово». Бо це чудово. “
— Кейсі Браун (TED Talk: Know your worth, and then ask for it)

“Кинути першу роботу нормально, навіть якщо вона дісталась Тобі складно. Якщо Тобі не подобається робота, Ти все життя будеш отримувати не потрібні навички, знайомства і репутацію, яка Тебе взагалі не цікавить. Чим пізніше Ти знайдеш заняття, від якого насолоджуєшся, тим краще”
— Тім Харфорд (TED Talk: How frustration can make us more creative)

“Світ може процвітати лише тоді, коли люди знають, про що вони говорять. Знайди речі, які змушують Тебе знати, про що Ти говорите. Потім поговори про це “.
— Рут Чанг (TED Talk: How to make hard choices)

“Порада, яку я хотів би отримати, коли закінчив коледж: звернути увагу на різницю між хвилювання після першого поцілунку, нових стосунків, роботи і тих почуттів, які отримуєш при думці про міцні зв’язки з родиною або друзями. Не обманюй себе блискучими речами цей блиск з часом зникає, а справжні речі ніколи не зникають. Пам’ятай про відмінності між цими почуттями, коли Ти йдеш вперед. Вони допоможуть Тобі зробиит правильне рішення.”.
— Джудсон Брюер (TED Talk: A simple way to break a bad habit)

” Велика краса і велика користь може бути в тому, в тому, що спочатку викликає почуття страху та відрази.”
— Енн Мэдден (TED Talk: Meet the microscopic life in your home and on your face)

“Що стосується відносин усіх категорій (платонічних, романтичних, професійних і т. д.): Не дозволяй комусь керувати Тобою емоційно, якщо вони не платять”.

— Сара Кей (TED Talk: If I should have a daughter … )

“Ніколи не припиняй вчитись. Коли Ти отримуєш диплом і починаєш свою кар’єру, часто розумієш, що є ще багато чому навчатися. Ти ставишся до роботи з орієнтиром на навчання. Ти задаєшся питаннями; Ти спостерігаєш за іншими; Ти знаєш, що можеш помилятися; і Ти розумієш, що працюєш над собою. Проте, коли отримуєш потрібні професійні навички, можеш перстати розвиватись. Пам’ятай, найуспішніші люди як в роботі так й в житті — ті, які завжди вдосконалюються
— Едуардо Брісьєно (TED Talk: How to get better at the things you care about)

Як бачиш, диплом — не аргумент. Потрібно завжди розвиватись, щоб бути в тренді.
#Спробуйсебе

Джерело: What advice do you wish you’d gotten when you graduated from college? 25 TED speakers answer.

...то поділися з друзями:)
  • 4
    Shares
  • 4
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх