Чому варто наймати недосвідчених?

tim-gouw-227623-min

Ми завжди намагаємось показати студентами як здобувати досвід. В статті піде мова про користь найму молодих та не освічених студентів. Вони мають потенціал та бажанняодні з основних критеріїв для роботодавців.

Засновник та виконавчий директор компанії Domo  Джош Джеймс та співзасновник компанії Omniture сформував “Правило 45” під час продажу першої компанії:

“Правило 45: Відмовляйте студентам без досвіду. Немає вороття назад. Люди, які працюють зараз й не хочуть міняти місце роботи…ІДЕАЛЬНІ.”
З усією повагою до досягнень Джоша, автор Девід Вільямс не згоден з ціє. думкою.

Компанія Fishbowl, досягла рекордного зростання (наразі більш ніж 70% протягом останніх трьох бурхливих років), регіональні та національні нагороди за якість продукції та управління, маючи протилежну думку, що її описав Джош Джеймс. Читай її деталі.

Розглянемо залізний аргумент для найму молоді без досвіду. Не кожна компанія, особливо на ранніх етапах, може дозволити взяти собі в штат “супер-зірку — висококваліфікованого професіонала. Більшість компаній, особливо на етапі розвитку, готові брати новачків, щоб розвиватись разом з ними.

Така гіпотеза вимагає правильного підходу. Є 7 основних рис для кандидатів, які не обговорюються:

  • повага;
  • довіра;
  • лояльність;
  • відповідальність;
  • віра;
  • мужність;
  • вдячність.

Варто шукати працівників, які володіють цими якостями. З перших слів кидається в очі, які вони в роботі. Одразу перевірите чи вони чітко формулюють думки, вміють слухати, чи можуть вони виражати те, що відчувають насправді. Чи нервують та можуть продемонструвати сильні риси характеру при питанні ким вони бачать себе за кілька років? Відчувається трудова етика особистості. Зазвичай шукають того, хто “спраглий” до навчання. Це вагомий фактор, що визначає Твою готовність до офісного життя. Через 30 хвилин роботодавці вже можуть визначити чи потрібен такий працівник з точністю до 99%.

Статистика нещодавнього найму показує нам цікаві речі: коли хочеш спробувати себе в новій сфері та не маєш досвіду, починай знизу. Погоджуйся на найменшу зарплатню, щоб мати змогу побачити чи це справді Твоє. Схвалюй виклики. Дізнайся більше про внутрішню атмосферу компанії та внось нове. Не бійся питати примітивні речі, на кшталт “Навіщо це робити?” У Тебе є бажання, отже швидко отримаєш професійні навички.

Переваги студента для робочого старту:

Швидке кар’єрне зростання. Ти ще не перевантажений 8-годинною рутиною та готовий розпочинати нові справи. Схоплюєш все на льоту та цікавишся багатьма процесами. Твій ентузіазм має гарний вплив на роботу команди в цілому.

Вміння слухати. Ти дослухаєш старших працівників та здобуваєш основи професії все краще та краще.

Нове бачення старих проблем. Ти сприймаєш все по іншому, не маєш
вій ентузіазм інфекційний. Наївність — золото, яке приносиш в компанію й розбавляєш сірі спрацьовані будні інших.

Надійність. Деякі співробітники молоді, деякі старші. Незважаючи на це, коли компанія є місцем розквіту для Тебе, завжди обожнюватимеш продукт, над який працюєш.

Багато компаній стверджують, що не вигідно наймати студентів через відчутність досвіду. Думка хибна. все залежить від людини.

Чи може цей підхід працювати для Тебе? Як мінімум, при виборі наступної роботи. Ми знаємо точно, що у всіх компаніях є чимало співробітників-зірок. Знайди ментора, в якого навчишся тонкощів роботи, переймеш досвід, щоб “засяяти”. Працюй над собою!

Джерело: The Case For Hiring “Under-Qualified” Employees

...то поділися з друзями:)
  • 57
    Shares
  • 57
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх