Де шукати роботу студентам без досвіду? Аналіз сайтів з пошуку роботи

photo5242592714388777395

Перед Тобою стаття-огляд сайтів для пошуку роботи. Ми дослідили, що пропонують студентам на українському ринку. Брали до уваги 3 фактори: тип зайнятості (неповний день, віддалено) стажування та необхідність досвіду.

Коли Ти вводиш “робота для студентів львів”, отримуєш кілька запитів в ТОПі: пропозиції від Work.ua, Rabota.ua, studlava.com, olx.ua. До цього списку ми додали ще Hh.ua та Workсelerator. Детально розглянемо кожен ресурс та що він пропонує студентам, які більшу частину дня знаходять в університеті.

Work.ua
Сайт пропонує роботу широкій аудиторії: від 16 до 60+ років. Веб-ресурс має окрему опцію “Робота для студентів”. У Львові є 1420 вакансій, з них 532 неповна зайнятість, 73 віддалено.

Студентам пропонують вакансії оператора кол-центру, менеджера з продажу, продавця. Зрозуміло, що в таких вакансіях “гнучкий графік” означає позмінний 8-ми чи 12-годинний графік.
За словами директора з розвитку сайту Сергія Марченка лідирують такі сфери як:
– Обслуговування;
– Виробництво;
– Продаж;
– Готельно-ресторанний бізнес.
В той час як українські компанії в пошуку ІТ-спеціалістів, Маркетологів, PR-менеджерів та бухгалтерів, нам, студентам, пропонують касирів. Ми розуміємо, що потрібно з чогось розпочинати і будь-яка робота дає досвід, проте молоді потрібні альтернативи.

workRabota.ua
Цей сайт також розрахований на українців з широким віковим діапазоном. ⅙ всіх вакансій призначена для студентів. Молоді є де розігнатись, тут розміщено пропозиції стажування, проектної роботи, вакансій на неповний день та віддалену роботу. Радує око наявність широкої пропозиції, проте вакансій на кожну категорію небагато, що можна побачити наочно.

У розділі “Студенти – Початок кар’єри – Без досвіду” представлено ті ж позиції зі сфери обслуговування: продавець-касир, оператор кол-центру, менеджер з продажу, офіціант. Рухаємось далі.


Screenshot (33)Studlava.com

Сайт, що має вакансії для студентів та нещодавніх випускників, тобто 17-23 роки. Всі пропозиції виключно для молоді.

Найбільше пропозицій є неповний день та гнучкий графік, це “Офіціант”, “Викладач іноземних мов” (англійська, німецька, польська, французька, іспанська, адже не потрібно цілий день перебувати в офісі, а лише приходити на фіксовані години занять), позиції менеджера (з продажу, обслуговування, відділу турботи про клієнта).
Зібрано стажування (зокрема, проектного менеджера чи рекрутера). Можна знайти дійсно цікаві вакансії, наприклад “Декоратор” чи контент-менеджер ютуб-каналу.

Screenshot (34)
Olx.ua

“Сайт, що продає все” взявся за нову сферу ринку працевлаштування. Веб-ресурс розрахований на широкий спектр людей: 16-60+. Більшість пропозицій роботи технічно-підрядного спрямування: будівельники, працівники на завод (особливо закордоном). Деякі вакансії нагадують стовпи оголошень, де не написано ні компанії, ні чітких обов’язків. Звичайно, можна знайти цікаві вакансії, наприклад “Вишивальник”, проте студенту тут робити нічого. З 76 вакансій для студентів, 43 на неповну зайнятість (зазвичай кол-центри), жодних стажувань чи пропозицій з гнучким графіком.

Screenshot (35)

Hh.ua
Сайт, що працює на ринку інтернет-рекрутингу. Його визнано одним із найкращих онлайнових ресурсів для пошуку роботи й найму персоналу. Врахуй, що пропозицій тут більше для людей з 5-10-річним досвідом роботи. Якщо говорити мовою статистики, 497 вакансій для молоді, з них 59% “без досвіду” та 1.6% на часткову зайнятість. Виключно в категорії для студентів є 9 вакансій, з них 4 “без досвіду” і всі на повний робочий день.

Screenshot (36)
Workcelerator
Сайт позиціонує себе як місце нетехнічних вакансій у креативних галузях. Справді можна знайти цікаві пропозиції, проте вони в дуже обмеженій кількості. Вакансії є як для початківців так і для людей з 2-3-річним досвідом.

Screenshot (37)

Disclaimer: критерії, зображені на графіках, можуть відрізнятись. При створення ми відштовхувались від пропозиції для студентів, які пропонували сайти, тому десь може бути відсутнє стажування чи пропозиції з гнучким графіком.

Ми дізнались який відсоток вакансій орієнтований виключно на студентів. Результати подані у таблиці.

Screenshot (38)


Якщо дивитись об’єктивно, найбільше вакансій для студентів без досвіду є на STUDLAVA. Ти можеш без проблем знайти собі роботу чи стажування.


До того ж, це зручно. Не потрібно гуглити як писати резюме, коли Ти реєструєшся на сайті, створений профіль слугує Тобі резюме (а ще там є підказки як краще заповнити секції). Ти можеш підписатись на розсилку вакансій на електронну адресу або отримувати пропозиції, які з’являються одразу в Messenger. Як тільки є кльова пропозиція, тиснеш “Подати заявку” і чекаєш лист від рекрутера. Переконайся в цьому, #Спробуйсебе на studlava.com

 

...то поділися з друзями:)
  • 57
    Shares
  • 57
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх