LinkedIn на мільйон

imgix-404314-min

Соцмережі поглинають нас щодня та Ти можеш пропустити справді важливоме. Відклади гортання стрічки в Instagram, заглянь на платформу Твого кар’єрного зростання. Мова йде про бізнес-мережу LinkedIn. Вона корисна не лише людям з досвідом, а й тим, хто прагне його отримати. Розвіюємо міфи та з’ясовуємо разом як та навіщо нею користуватись студентам.


Перш за все, така “доросла” соцмережа показує Тебе як людину впевнену в собі, яка знає чого хоче від життя. За допомогою неї Ти не лише знаходиш друзів, а й досвід, який завжди буде пліч-о-пліч з Тобою. Отримуєш навички комунікації з рекрутерами, з якими ще не один раз зустрінешся.

Ми склали 10 кроків, для створення вибухового профілю.

1) Завантаж фото. Звичайно, що високої якості, яке передає впевненість та Твій настрій до змін. З першого погляду одразу буде видно, що Ти за людина. Краще не використовувати фото з соцмереж. Зробити одне “особливе” та використовуй його для старту кар’єри. До речі, воно має бути зроблено не більше ніж пів року тому, щоб Ти був схожим на себе

2) Зрозумілий заголовок. Є два найпоширеніші варіанти:

          – Якщо Ти вже працюєш, просто вкажи посаду. Стажуєшся? Вкажи це. Так рекрутери швидше знайдуть потрібну їм особу. Ти збережеш не лише свій час, а й час інших.
          – Якщо Ти не працюєш, вкажи свій поточний рід занять. Студент Ти чи волонтер, не має значення. Головне вказати заголовок профілю, щоб представити себе краще.

3) Чітке узагальнення. Вкажи чим Ти займався/займаєшся. При написанні, задай собі питання: “Що я можу зробити для інших?”. Відповідь запиши в секцію “Summary”. Не варто вмикати креатив чи творчий потенціал й писати есе.

4) Правдивий досвід. Будь чесним з собою. Не потрібно писати придумані посади та компанії, адже це легко перевірити. Уявляєш, як впаде рівень поваги до Тебе, коли зловлять на маленькій брехні. Нема досвіду — не така вже й проблема. Згадай чим Ти займаєшся в університеті. Конференції, публічні виступи допоможуть наповнити секцію правдивим контентом та показати Тебе з кращого боку.
До речі, що стосується додаткових секцій, пам’ятай про них теж. Не варто залишати їх порожніми, коли Ти волонтерив, допомагав з організацією. Насправді, це великий плюс як для Твого профілю так й для інших.

5) Здобувай друзів. Як не як, а LinkedIn  —  соцмережа, хоч і з бізнес спрямуванням. Без друзів тут ніяк. Ти можеш шукати самостійно чи переглядати з запропонованого списку. Ти точно знаєш когось з них, тому не соромся добавити в друзі. Є друзі — є краще розуміння Тебе. Переглянь, як це зробити легко.

6) Унікальний LinkedIn URL. Влаштуй собі власну пошукову оптимізацію без тонни додаткових знань. Зробити це надзвичайно просто. Введи власне ім’я та прізвище в налаштуваннях. Так при введенні в пошуковику Твоя сторінка з’являтиметься першою. До речі, що стосується однофамільців: переглянь, раптом у вас збігаються імена. Це потрібно для того, щоб знову ж таки, при пошуку під одним ім’ям не було кілька людей, адже погодься, так складніше знайти необхідну людину.

7) Поділись напрацюваннями. Створював контент для події/проекту, покажи це іншим. Зможуть оцінити Твої навички в даній сфері, що стане для Тебе ще один плюсиком до карми. Рекрутер одразу зрозуміє Твій стиль та манеру підходу до завдань.

8) Використовуй ключові слова для навичок. Насправді, все надзвичайно легко. Не варто придумувати велосипед, коли ним вже давно користуються. Переглянь стандартні навички та вибери своє.

9) Рекомендації. Задля того, щоб їх отримати, не соромся писати про них іншим. Вони стануть чудовим віддзеркаленням Тебе та доповнять профіль. Тільки дивись, щоб так містилась правда й Твої реальні можливості.

10) Переглядай LinkedIn новини. Насправді, соцмережа переповнена сотнями, а то й тисячами корисних статей. Обирай інтереси та переглядай їх хоча б один раз на тиждень. Ти скоротиш неефективне витрачання часу на пошуки якісного контенту та дізнаєшся більше в кілька кліків. Жодної шкідливої реклами, лише продуктивні матеріали. Ідеї цієї статті ми теж взяли з її просторів. Уявляєш, скільки там всього?

Ці поради підходять для усіх сфер. Така собі універсальна зброя. Зверни увагу, що LinkedIn використовують дорослі люди, акули бізнесу, тому лише від Тебе залежить чи помітять профіль з-поміж інших. Якщо Ти прагнеш бути на рівні з іншими, можеш просто знайти сайт для пошуку роботи студентам. Вирішувати Тобі.

...то поділися з друзями:)
  • 15
    Shares
  • 15
    Shares
Записи створено 86

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх