Найкращі професії в світі

Найкращі професії в світі

Ми всі хоч раз в житті, захоплювались роботою інших людей і хотіли, щоб наша була такою ж цікавою. Щоб дати Тобі тему для роздумів ось 9 найцікавіших професій з усього світу.

Консультант з шоколаду

Так, така професія існує насправді. Вона може стати найкращою роботою для тих у кого є хоч найменший “потяг” до шоколаду. Існує багато типів шоколадних консультантів: це люди, які працюють з “вуличними брендами” та підтримують зв’язок безпосередньо з їхніми відділеннями, також ті, хто працює з більшістю торгових марок.
Луїза Томас працювала в “шоколадній галузі” протягом 2 років, але її пристрасть до шоколаду триває вже більше, ніж 6 років.  Вона була розчарована через те, що люди мало знають про шоколад, саме тому створила власну компанію для того, щоб поділитись  своєю любов’ю до какао бобів. Зараз вона проводить різні події та дегустації, подібні до дегустацій вин, а також проводить консультації з питань гостинності та роздрібної торгівлі, щоб знайти найкращий шоколад для клієнта та розширити свій асортимент.

 Дегустатор пива

Якщо Ти надаєш перевагу пиву, а не шоколаду, то багато пивоварень наймають на роботу технологів, які дегустують напій перед тим, як він потрапить у продаж. Для того, щоб процвітати на цій роботі Ти повинен мати відмінний смак.
Це досить популярна професія, коли “Welsh brewery Evan-Evans” розпочала пошук групи дегустаторів пива, для того, щоб розробити новий сорт напою, то вони отримали 250 резюме кандидатів.

LEGO скульптор

LEGO має ряд сертифікованих фахівців, які працюють з компанією для створення ігрових наборів та побудови моделей для них. Вони працюють з досить обмеженими бюджетами та тематичними обмеженнями, і знаходяться в центрах пошуку та реєстрації Legoland у всьому світі. Тим не менше конкуренція на такі робочі місця є жорсткою: за різними оцінками від 9 до 30 людей на місце. Для того, щоб отримати роботу LEGO скульптора, 23 річний Ендрю Джонсон представив компанії відео, де розробив нову модель, для того, щоб перемогти у 45 інших конкурентів.

Охоронець острова

У 2009 році ця професія була оголошена “Офіційно найкращою роботою у світі” та залучена до роботи в  Queensland Tourism Board.
Британ Бен Саутхолл виграв цю посаду, та отримував 73 400 фунтів стерлігнів, за те, що він перебував півроку на острові, плавав,  досліджував острів, насолоджувався життям, та знімав відео для блогу, у якому розповідав про свій класно проведений час. І це ще не кінець, після шестимісячного перебування на острові Бен був прийнятий на посаду генерального посланця з туризму в Tourism Queensland.

Чистильник акваріуму  акул

Миття вікон, мабуть, не найцікавіша робота. Однак, якщо до Твоєї роботи приєднуються акули, а за тим що ти робиш спостерігає натовп людей, які таємно сподіваються, що хоча б одна з цих акул є трішки голодною, то рівень інтересу стрімко зростає.

Професійний соня

Якщо Ти залежний від кнопки “відкладання” на Твоєму будильнику, або весь час на своєму робочому місці Ти позіхаєш та п’єш каву, щоб пробудитись, Тобі потрібно перетворювати цей недолік в прибуткову професію.
Зазвичай професійні соні беруть участь в університетських дослідженнях зі сну та мрій, інші перевіряють чи комфортними є ліжка для спання.
У 2009 році на виставці “Новий музей сучасного мистецтва” жінкам платили за те, що вони спали і були  частиною виставки “живого мистецтва”.

Повар на підводному човні

Це мабуть не найкраща робота для тих, хто має клаустрофобію, але плата за таку роботу вражаюча. Старший повар підводного човна в австралійському флоті з більш ніж шестирічним досвідом роботи може заробити близько $ 200,000 на рік, так само, як молодший адмірал.
Базова плата складає $ 58,806 на рік, але ключовими є бонуси, які включають в себе бонус за перемогу  $ 40,000, морські надбавки $ 22,254, допомога на підводний транспорт $ 26,703 та бонус 50 000 австралійських фунтів стерлінгів (32 200 фунтів стерлінгів) на рік лише для того, щоб Ти з’явився на роботу, оскільки ця робота є критичною для флоту.

“Добрий” хакер

Хакери дуже часто змінюють напрямки діяльності, і замість того, щоб намагатися викрасти інформацію з комп’ютерів і використовувати її для заробітку, вони стають етичними хакерами.
Етичний хакер, наймається на роботу для виявлення лазівки в ІТ-системі та втручання в неї.Етичний хакер ‒ це комп’ютерний та мережевий експерт, який нападає на систему безпеки від імені своїх власників, шукаючи слабкі місця, які може використовувати звичайний хакер (метою якого є викрадення інформації, та використання її для отримання прибутку).
Зі швидким розвитком інформаційних технологій, така професія стала важливою частиною сьогоднішньої індустрії безпеки, а висококваліфіковані етичні хакери заробляють до 80 000 фунтів стерлінгів на рік. Для того, щоб стати етичним хакером потрібно мати диплом бакалавра зі спеціальності інформатики та інформаційних технологій.

 “Мисливець за головами”

Можливо, тобі доведеться переїхати до США, якщо Ти хочеш приєднатись до правозахисної галузі.
Вікіпедія визначає мисливця за головами як особу, яка захоплює втікачів за грошову нагороду, та затримує їх.
Досвідчені мисливці за головами, які виконують завдання з підвищеним ризиком, можуть заробити понад 100 000 доларів США на рік.

У світі є безліч неординарних  професій, якщо Ти дійсно захочеш, то знайдеш щось для себе. І навіть якщо у Тебе немає досвіду ‒ це теж не проблема, головне, щоб було бажання. В Тебе горять очі і є бажання? Заходь на STUDLAVA та підбери щось для себе.

Джерело: The best jobs in the world

 

...то поділися з друзями:)
  • 27
    Shares
  • 27
    Shares
Записи створено 5

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх