Як навчитися створювати професійні зв’язки?

Як навчитися створювати професійні зв'язки?

Усі вже давно зрозуміли, що потужна мережа професійних зв’язків допомагає як в професійному так і особистому житті. Ця мережа може складатися з найрізноманітніших людей: починаючи з менторів закінчуючи друзями, потенційними клієнтами чи будь-ким, хто допомагає тобі розвиватись та вдосконалюватись. Тому давай рухатись від “для чого це робити” до “як це робити”, особливо, якщо тобі не вдається легко комунікувати з людьми від природи.

ТОП-5 порад для ефективного нетворкінгу

1. Завжди представляй себе

Скільки нових людей ти зустрічаєш кожного місяця, які знають твоє ім’я і з якими в тебе зав’язалась настільки тепла розмова, що ти міг би попросити їхні контактні дані (телефон чи електронну пошту)  не ніяковіючи? Якщо ти не можеш відповісти на це питання, почни брати до уваги цифри. Цей перший крок може бути саме тим, що стримує тебе.

2. У тебе повинна бути пропозиція

Це ніби взаємний продаж. Ти не повинен бути всім для всіх, але ти повинен мати щось. Ти любиш жартувати? Ти розповідаєш цікаві історії? Добрий і чуйний? Відточуй ті якості, які у тебе і ділись ними. Світ хоче почути тебе через твій власний автентичний рупор. Показувати свої таланти ‒ це спосіб заявити, що ти можеш також допомогти комусь ще. Їх вияв суттєво допомагає твоєму вмінню спілкуватися з іншими людьми. Це не маніпуляція. Це для добра, а не зла.

3. Проси про представлення

Проси усіх знайомих, щоб знайомили тебе з тими людьми, що стануть хорошими професійними зв’язками, на твою думку. Математично, це означає, що тобі потрібно познайомитись з 1-2 людьми і твоя мережа буде зростати самостійно.

4. Будь приємним, але не нав’язливим

Існує дуже тонка грань, яку важко побачити, коли ти знаходишся по середині. Простіше кажучи, якщо ти запрошуєш когось на каву, але тобі відмовили і тим самим показали, що не зацікавлені в тому, щоб ти займав місце в їхньому житті. До речі, можливо, це не те, що вони мають на увазі, це людська природа. З певних причин зв’язок не хоче формуватись з іншого боку. Дай їм простір. Якщо ти дійсно хочеш зав’язати стосунки, почекай, а тоді напиши їм те, в чому вони можуть бути зацікавлені на знак про початок стосунків. Але не запрошуй знову на каву! Все залежить від твого ставлення. Пам’ятаєш?

5. Будь добрим

Служіння іншим людям не стосується лише створення міцної мережі професійних зв’язків, ми біологічно почуваємося краще, коли допомагаємо іншим людям. При зустрічі з кимось новим, використовуй кожну можливість, щоб показати свою доброту до інших, не виявляючи значущий досвід, навіть якщо це не працює!

На шляху до досягнення будь-якої мети з’являється дуже багато дискомфортних відчуттів. Стався до створення мережі професійних контактів як до способу отримати задоволення. Зрозумій якими є люди і допомагай іншим, а головне постійно продовжуй це робити!

...то поділися з друзями:)
  • 2
    Shares
  • 2
    Shares
Записи створено 33

Схожі записи

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх